Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Dosarul falselor inspectoare OPC, în pronunţare


    Două dintre cele trei femei din București trimise în judecată pentru uzurpare de calități oficiale și înșelăciune, după ce s-au prezentat drept inspectori de la Protecția Consumatorilor, au fost prezente, ieri, la un nou termen de judecată, la Judecătoria Focșani. Inculpatele au reiterat faptul că nu au profitat de neștiința nimănui și că nu se fac vinovate de acuzațiile ce li se aduc, așa că au solicitat instanței de judecată achitarea. O pronunțare în acest dosar, pe fond, va fi dată astăzi.
     Potrivit procurorului de caz, în aprilie 2013, cele trei femei, D. Alexandra, D. Florentina și S. Claudia, din București, s-au deplasat în Vrancea și au controlat câteva magazine din Vulturu, Nănești și Răstoaca, recomandându-se în mod mincinos drept inspectori OPC.
    La termenul de ieri au fost prezenți și trei martori, din partea părților vătămate și a părților civile, care au fost audiați. Primul martor care a depus mărturie ieri în fața instanței de judecată a fost vânzătoarea unui magazin din Nănești, care a declarat că cele trei femei s-au dat drept inspectori de la OPC și au început să îi ceară produse de pe raft, pentru a le verifica termenul de valabilitate. Pentru că femeile au găsit în magazin un iaurt care expira în acea zi, au cerut să vorbească la telefon cu patroana magazinului și ulterior au plecat, fără să solicite bani sau bunuri. Vânzătoarea a mai spus că ulterior, a aflat de la șeful postului de poliție că cele trei femei nu erau inspectori OPC, deși fata nu avusese niciun dubiu asupra faptului că acestea sunt adevărate inspectoare.
    Următorii doi martori, respectiv administratora unui magazin din Răstoaca și nora acesteia, au afirmat că cele trei femei le-au controlat magazinul și barul, ambele situate în aceeași locație, prezentându-se drept inspectori OPC. Administratora magazinului spune că una dintre femei i-a arătat de la distanță o legitimație, pe care scria mare „Protecția Consumatorilor”. „Întrucât au constatat câteva nereguli, pentru fiecare ne-au avertizat că amenda va fi mare, cam 800 lei pentru fiecare și eu am încercat să obțin o amendă mai mică, invocând criza, că nu avem vânzări. Dânsele mi-au spus că nu este dracul atât de negru”, a declarat patroana. 
    La termenul de ieri, procurorul a solicitat aplicarea amânării pedepsei, măsură prevăzută de Noul Cod Penal, pentru D. Florentina și S. Claudia și pedeapsa cu închisoarea pentru D. Alexandra. De asemenea, procurorul a cerut și oferirea de despăgubiri pentru părțile civile și confiscarea a 100 lei de la D. Alexandra și 115 lei de la S. Claudia, bani pe care acestea i-ar fi perceput de la părțile vătămate. 
    Instanța a arătat că, în cazul infracțiunii de înșelăciune, ar putea fi posibilă împăcarea cu părțile civile, dacă inculpatele doresc acest lucru. Cele două bucureștence nu au acceptat o împăcare întrucât nu recunosc săvârșirea faptei. În schimb, acestea au acceptat să presteze muncă în folosul comunității, dacă vor fi găsite vinovate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?