Autoritățile locale din Tătăranu și specialiștii Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare au intervenit în ultimele zile pentru a curăța de gheață pârâul Bălanu. În toate punctele unde puteau să apară probleme, iar apa să se reverse către zona populată, s-a intervenit atât cu utilaje cât și cu oameni din comună. Directorul filialei județene a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Vrancea, Dan Mocanu, a afirmat că s-a intervenit cu un excavator cu braț lung pentru a curăța gheața formată pe cursul pârâului Bălanu din amenajarea de desecare Slimnic.
Acesta a explicat că a fost informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și s-a decis intervenția cât mai rapidă în amenajarea respectivă. Pericolul de inundații a fost amplificat de ploile din ultime zile. „În urma precipitațiilor din luna ianuarie și la verificările în teren ale personalului ANIF s-a constatat că o parte din canal era plin cu zăpadă, s-a format gheață, existând pericolul inundării terenurilor agricole sau a zonelor populate. S-a intervenit de câteva zile cu un utilaj primit de la Apele Române. Este un utilaj pe șenile, cu braț lung. S-a scos gheața de pe canal. Se intervine în continuare, avem un inginer care monitorizează această zonă pentru a nu apărea probleme”, a afirmat directorul Dan Mocanu. Acesta a precizat că este vorba de un pârâu care colectează mari cantități de apă, fiind o zonă cu un nivel ridicat al apei freatice, practic la orice ploaie se formează bălți.
Primarul Nicolae Pavel, de la Tătăranu, a afirmat că administrația locală a folosit atât utilajele de care dispune dar și oamenii din comună pentru a interveni și a preveni apariția unor inundații. „Monitorizăm non stop situația pentru a nu avea probleme în comună. Noi avem această problemă pentru că, înainte de â89 s-a format canalul magistral pentru irigații. Încă de atunci am avertizat asupra problemelor deoarece când plouă mai mult se duce apa pe vechea albie”, a afirmat primarul Nicolae Pavel.