Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Aproape 5 mii de intervenții în situații de urgență ale pompierilor vrânceni, în 2017


Peste 4.760 intervenții în situații de urgență au avut pompierii vrânceni în 2017. În 61,53% dintre cazuri au fost situații de asistență medicală, 7,08% pentru stingerea incendiilor, 4,91% – incendii de vegetație și altele, 6,49% – recunoașteri în teren, iar restul pentru protecția mediului, salvarea de animale, supravegheri zone, fenomene meteorologice periculoase și alte situații. Din acțiunile de stingere a incendiilor a rezultat un număr de 57 adulți și 12 copii salvați, 10 adulți răniți și 4 adulți decedați, ponderea incendiilor fiind mai mare în municipiul Focșani. Echipele de descarcerare au intervenit pentru salvarea a 2.962 persoane, dintre care 168 de copii, se arată într-un raport de evaluare prezentat în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea (ATOP).
Pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase s-a pus accent pe: monitorizarea evoluției fenomenelor meteorologice de pe raza județului; asigurarea fluxului informațional – decizional la nivelul structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență; monitorizarea și identificarea persoanelor fără adăpost; intervenția operativă, cu ajutorul autovehiculelor șenilate; intervenția pentru evacuarea apei acumulate în subsolul unor instituții publice, al blocurilor de locuințe, curților și caselor cetățenilor.
În ceea ce privește Inspecția de prevenire, activitatea a fost următoarea: colaborarea cu toate instituțiile descentralizate/ deconcentrate și consiliile locale/  comitetele locale pentru situații de urgență; executarea unor controale colective cu SGA, Garda de Mediu, ANIF în localitățile aflate în zone cu risc crescut de inundații; coordonarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență; executarea a 23 exerciții de alarmare publică în cazul producerii unor situații de urgență generate de cutremure și inundații la localități. „Organizarea Zilei Porților Deschise și a unor puncte mobile de informare preventivă la sediul inspectoratului, la subunitățile acestuia, cât și în zone și spații cu aglomerări de persoane cu ocazia Zilei Protecției Civile din România, sărbătorirea Zilei aniversare a I.S.U.J. Vrancea, sărbătorirea Zilei Pompierilor din România, rememorarea efectelor cutremurului de la 1977, programului «Şcoala altfel: Să știi mai multe să fi mai bun!», sărbătorirea Lunii Pădurii, derularea programului «Marți 13 – Ziua Informării Preventive», Luna Incendiilor, a evenimentului Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. În ceea ce privește activitatea de informare și relații publice, ISU Vrancea a editat un număr de 44 buletine informative, 3 numere ale revistei „Salvatorii vrânceni” și a răspuns la sute de cereri scrise și verbale”, se arată într-un comunicat remis presei de ATOP Vrancea.
Printre obiectivele anului 2018 se regăsesc: intensificarea acțiunilor de informare preventivă a cetățenilor, imbunătățirea permanentă a concepției și a modului de acțiune privind gestionarea situațiilor de urgență, continuarea procesului de perfecționare a pregătirii de specialitate a personalului, continuarea colaborării cu consiliile locale și primăriile din județ privind asigurarea condițiilor necesare înființării unor puncte de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?