Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Vrancea, promovată prin proiectul „Hotarul Frontului de Est“


Consiliul Județean Vrancea a promovat proiectul „Hotarul Frontului de Est” la concursul de proiecte „Destinații Europene de Excelență – EDEN 2013”, lansat de Comisia Europeană și organizat de Autoritatea Națională pentru Turism. Proiectul s-a clasat pe locul III la nivel național și a avut ca scop promovarea potențialului turistic al zonei Focșani-Mărășești – (Panciu) – Mărăști – Soveja, atât din punct de vedere cultural-istoric, cât și din perspectiva cadrului natural existent, cu accent pe promovarea mausoleelor reabilitate prin proiectul „Drumul de glorie al armatei române din Primul Război Mondial”.
    În urma acestei competiții, Consiliul Județean Vrancea a devenit membru al Asociației EDEN și al Rețelei turistice EDEN. În consecință, administrațiile locale ale comunelor și ariilor naturale aflate în cadrul destinației, structurile de cazare, precum și alte entități juridice care promovează potențialul turistic al zonei pot folosi certificarea EDEN Runner – up 2013 a Comisiei Europene ca o garanție a excelenței, incluzând-o în materialele de promovare, cărți de vizită sau doar afișând-o, ca atare. 
    De remarcat că în anul 2013, s-au început demersurile pentru crearea unor mecanisme inovatoare de tip ITI ( Inițiative Teritoriale Integrate) / CLLD (Community – led Local Development – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea Comunității ), pentru a facilita dezvoltarea unor abordări integrate la nivel local. A fost demarată realizarea unei strategii integrate între zonele urbane și comunele limitrofe zonelor urbane.
    ITI reprezintă un instrument de punere în aplicare a strategiilor teritoriale integrate, acestea fiind considerate esențiale în realizarea obiectivelor strategiei Europa 2020. Totodată, în cadrul ITI Vrancea, anumite componente vor fi puse în aplicare prin Dezvoltarea Locală Plasată Sub Responsabilitatea Comunității – CLLD, combinând astfel cele două abordări. Prin intermediul acestei strategii se dorește încurajarea creșterii competitivității economice, prin crearea și dezvoltarea companiilor inovative, introducerea de tehnologii moderne în unitățile de cercetare dezvoltare-inovare, valorificarea acestor infrastructuri și stimularea parteneriatului între autoritățile publice locale, mediul privat, organizații non-guvernamentale și universități, instituții de cercetare, în acele domenii în care s-au înregistrat avantajele competitive, într-o manieră integrată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?