Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Compania Louis Berger va lucra la proiectul Vranceaqua, etapa a doua


Compania franceză Louis Berger va implementa proiectul „Asistență tehnică pentru pregătirea proiectului regional «Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a II-a»”. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 28 milioane de lei. El face parte din proiectul mai amplu denumit generic Vranceaqua 2. Valoarea proiectului Vranceaqua 2 este de peste 109 milioane de euro+TVA. În cadrul acestui proiect au fost incluse 36 de comune din județul Vrancea, fiecare cu peste 2000 de locuitori. 
 Compania franceză Louis Berger va implementa proiectul „Asistență tehnică pentru pregătirea proiectului regional «Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a II-a»”. Atribuirea contractului a fost publicată, ieri, pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea de adjudecare a acestui contract este de aproximativ 28 de milioane de lei, fără TVA. La această licitație s-au înscris șapte firme însă cea mai bună ofertă a avut-o compania Louis Berger, companie care a mai lucrat în cadrul primului proiect Vranceaqua. Licitația a fost una deschisă, fiind selectat prețul de ofertă cel mai scăzut. De reținut că Louis Berger a anunțat că va subcontracta o parte din contract către firma Eco Aqua Design SRL București care se va ocupa de partea de studii de teren (topografice, geologice, hidrogeologie, hidrologie, etc), dar și de partea tehnică, respectiv studii de fezabilitate, proiect tehnic, asistență tehnică, etc.
 În cadrul acestui proiect se va reactualiza Master Planul, vor fi elaborate studii de fezabilitate, va fi realizată analiza cost – beneficiu și va fi realizat un studiu de impact asupra mediului. De asemenea, va fi realizată toată documentația de atribuire pentru toate contractele de lucrări, dar și proiectele tehnice și detaliile de execuție pentru contractele de lucrări. Aplicația de Finanțare va fi elaborată în vederea obținerii fondurilor europene din etapa de programare 2014 – 2020 pentru investiții în sectorul apei și canalizării aferente localităților cu peste 2000 locuitori din 36 de comune, orașele Odobești și Panciu și municipiul Focșani.
 Studiul de fezabilitate vizează cele două componente, respectiv alimentare cu apă și canalizare. La alimentarea cu apă vor fi introduși 20,5 kilometri de conducte de aducțiune și aproximativ 156 kilometri de rețele de transport și distribuție. Pentru partea de canalizare vor extinse și reabilitate 4 stații de epurare în localitățile Gugești, Sihlea, Lepșa-Greșu, Păunești și vor fi realizați aproximativ 416 kilometri de rețele de canalizare. Proiectul „Asistență tehnică pentru pregătirea proiectului regional „Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a II-a” va beneficia de o finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.  
         Alimentare cu apă și canalizare pentru alte 36 de  comune
 Proiectul mai sus menționat face parte din proiectul mai amplu denumit generic  Vranceaqua 2. Valoarea proiectului Vranceaqua 2 este de peste 109 milioane de euro+TVA. În cadrul acestui proiect au fost incluse 36 de comune din județul Vrancea cu peste 2000 de locuitori fiecare, care trebuie să se conformeze la normele de mediu până în anul 2018. Este vorba despre Cîmpineanca, Golești, Vînători, Biliești, Ciorăști, Gologanu, Măicănești, Milcovul, Nănești, Răstoaca, Suraia, Tătăranu, Vulturu, Cotești, Slobozia Ciorăști, Cîrligele, Jariștea, Broșteni, Bolotești, Vîrteșcoiu, Străoane, Fitionești, Movilița, Gugești, Dumbrăveni, Urechești, Popești, Bordești, Sihlea, Tîmboiești, Slobozia Bradului, Obrejița, Soveja, Păunești, Ruginești, Tulnici (Lepșa -Greșu). De asemenea, vor fi realizate lucrări de completare în localitățile incluse deja în actualul proiect Vranceaqua: în orașele Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești.
 Lucrările din cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemelor de apă și canalizare” prevăd în special introducerea sistemului de canalizare în localitățile vizate. De asemenea, au fost prevăzute și lucrări de îmbunătățire a sistemelor de alimentare cu apă din localități, acolo unde au fost semnalate deficiențe. Noul proiect va beneficia de finanțare din bugetul Uniunii Europene, prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Lucrările sunt prognozate să fie finalizate în 2018.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?