Casa Corpului Didactic (CCD) „Simion Mehedinți” din Focșani vine în sprijinul a 1.600 de cadre didactice din 3 județe, din învățământul preșcolar și primar, prin proiectul „Formarea profesională a cadrelor didactice din învățământul preprimar și primar din mediul rural în sprijinul formării de competențe cheie relevante la elevi”, care a fost lansat ieri oficial. Inițiatorii proiectului s-au arătat extrem de entuziasmați de acesta, având în vedere beneficiile majore ce vor fi aduse învățământului din mediul rural, prin sprijinirea și susținerea specializată a cadrelor didactice.
Prezenți la deschidere au fost și cei doi parteneri, respectiv directoarea Casei Corpului Didactic Dâmbovița, Aurora Solomon, și Lăcrămioara Secară, directoarea Casei Corpului Didactic din Neamț. „Derularea proiectului a început din data de 5 mai și se va finaliza pe 4 noiembrie 2015. La fiecare curs vom avea 5 ore pe platformă, fiecare formabil își va tria o comunitate online și acolo o să-și înregistreze potofoliul, o să-și formeze un forum de discuție și o să punem suportul de curs și toate aceste achiziții în domeniul psihopedagogiei, TIC-ului, vor duce la sporirea calității în domeniul educației în zona primară și preprimară”, a declarat Aurelia Neagu, directoarea CCD „Simion Mehedinți”, manager de proiect.
Formarea propriu-zisă va începe în luna noiembrie. Cei 40 de formatorii au fost deja selectați din cele 3 regiuni, Sud-Est, Sud Muntenia și Nord-Est. Grupul țintă este de 1.600 de cadre didactice, învățători și educatori, dar se dorește extinderea cu încă 200. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și va funcționa timp de 18 luni. Are valoarea totală de 8.048.026,20 lei. Managerul proiectului este profesoara Aurelia Neagu, directoarea Casei Corpului Didactic din Focșani.