Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Invitaţie la Festivalul Muzicii Vechi de la Miercurea Ciuc


Trei restaurante din Miercurea Ciuc vor include în ofertă meniuri renascentiste, unele chiar din vremea regelui Matei Corvin, iar în câteva cafenele va putea fi ascultată muzică barocă și renascentistă, cu prilejul Festivalului de Muzică Veche, ce se desfășoară în perioada 10 – 13 iulie.
Noutățile actualei ediții a Festivalului de Muzică Veche sunt meniurile renascentiste, după rețete vechi de sute de ani, pe care doritorii le pot încerca la trei restaurante din Miercurea Ciuc, și cafenelele „Renaissance”, unde va fi ascultată muzică renascentistă și barocă pe toată durata manifestării culturale, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Cum gastronomia se leagă de muzica veche, am găsit parteneri în restaurantele locale, unde pe durata festivalului pot fi degustate preparate renascentiste pregătite după rețetele vremii, iar în cafenele poate fi savurată atmosfera de muzică a epocii renascentiste”, a precizat Ferencz Angela, directoarea Centrului Cultural Județean (CCJ) Harghita, organizatorul principal al evenimentului.
 Cel mai bogat sortiment de produse din bucătăriile renascentiste poate fi savurat la un restaurant din Åžumuleu, zonă aferentă municipiului Miercurea Ciuc, unde fiecare masă este un festin. „Sunt mai multe preparate, la alegere, și fiecare meniu are câte trei feluri. La primul fel sunt supe, cum ar fi cea de vânat cu tarhon și găluște din cartofi, supa bogată de puică sau supa cremă de zmeură cu iaurt, denumită și Supa Reginelor”, a declarat Fröhlich Orsolya, reprezentantă a restaurantului.
 La restaurantul unui hotel din Miercurea Ciuc, meniul cuprinde, la antreu, pate de ficat de porc cu oregano și busuioc, coaste afumate la cuptor cu vin roșu, ceapă roșie și castraveți murați ca fel principal, iar la desert plăcintă cu vișine, peste care se toarnă un sos din vișinată și vișine confiate.
 La un restaurant cu specific italienesc din localitate se poate mânca pizza după rețeta originală și un gulaș tradițional care respectă indicațiile cărților de bucate secuiești din secolul al XVI-lea.
 Directorul artistic al festivalului, Ignac Csaba Filip, a declarat că Festivalul de Muzică Veche s-a dezvoltat de la an la an, la actuala ediție urmând să fie prezentate 21 de concerte, susținute de 15 ansambluri din România și din Austria, Elveția, Franța, Marea Britanie, Polonia și Ungaria. Tematica festivalului actual este muzica barocă franceză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?