Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Marian Oprişan semnează un nou contract la proiectul Vrancea Curată


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan va semna, azi, contractul de lucrări privind „Construcția Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, Stației de Sortare și Stației de Compostare de la Haret, județul Vrancea”. Contractul a fost atribuit Asocierii SC Hidroconstrucția SA – SC Iridex Grup Construcții SRL – SC Argif Proiect SRL, are o valoare de 38.817.719,42 lei fără TVA și se va derula pe perioada a 12 luni. Contractul de lucrări face parte din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Vrancea”, cunoscut și sub numele de Vrancea Curată, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare și implementat de Consiliul Județean Vrancea. Realizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Haret presupune derularea următoarelor lucrări: construirea unui depozit ecologic de deșeuri; construirea unei stații de compostare; construirea unei stații de sortare;
construirea de clădiri administrative, parcări etc.
 Capacitatea totală de stocare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Haret este de 1,8 milioane metri cubi, iar durata de viață este estimată  la 26 de ani. Prima celulă, care va fi construită în cadrul proiectului, se va întinde pe o suprafață de aproximativ 5 hectare și va asigura stocarea deșeurilor din tot județul Vrancea pentru o perioadă de șapte ani. Pe lângă celulele de depozitare,  la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Haret se va realiza un sistem de management al apei de suprafață, tratarea levigatului, colectarea biogazului rezultat din fermentații și arderea acestuia. În plus, vor fi construite o clădire administrativă, un pod de cântărire și alte facilități administrative. În ceea ce privește Stația de compostare, aceasta va avea o capacitate de 15.000 tone/an  și se compune dintr-o zonă de recepție, o zonă de compostare, o zonă de maturație și o zonă de depozitare. Toate aceste construcții se vor întinde pe o suprafață de aproximativ 2 hectare. Valoarea totală a proiectului Vrancea Curată, inițiat de președintele Marian Oprișan, este de peste 43 de milioane de euro.
 Obiectivele generale ale proiectului sunt:
1. creșterea gradului de acces la serviciile publice de salubritate de calitate și tarife corespunzătoare la 100% în zonele urbane și la 90% în zonele rurale.
2. reducerea cantității de deșeuri depozitate de la 115.000 tone/an la aprox. 70.000 tone /an.
3. creșterea cantității deșeurilor reciclate și refolosite de la 1.700 la 15.000 tone/an.
4. reducerea numărului de depozite de deșeuri neconforme prin închiderea a cinci depozite urbane neconforme.
5. îmbunătățirea standardelor tehnologice de depozitare, în conformitate cu cerințele legale.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?