Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Jandarmii și angajații Parcului Natural Putna verifică marcajele turistice


În perioada 14 – 16 august a.c., jandarmii vrânceni participă la campania „Jandarmeria montană pentru un mediu sigur”, prin activități specifice. Patru jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, 2 de la Postul Jandarmi Montan Ordine Publică Soveja și 2 de la Detașamentul 1 Jandarmi Mobil Focșani, împreună cu lucrători din cadrul Parcului Natural Putna, vor desfășura zilnic activități de patrulare pe traseele turistice Lepșa – Goru și Lepșa – Buniu pentru verificarea marcajelor turistice, iar acolo unde va fi necesar, acestea vor fi refăcute. De asemenea, se va acționa pentru combaterea braconajului și prevenirea incendiilor.
    Organizația Națională „Cercetașii României” – filiala Dej desfășoară, în perioada 26 iulie – 15 septembrie, un proiect în cadrul căruia doi tineri cercetași din municipiul Dej vor străbate Carpații Occidentali, carpații Meridionali și Carpații Orientali. Pe parcursul a 52 de zile, aceștia duc de-a lungul Carpaților din România mesajul Salvați Muntele – „Ultima Resursă a României”. De-a lungul acestei expediții, cei doi vor face o documentare cu privire la starea marcajelor turistice, starea traseelor, „curățenia” existentă pe traseele de creastă, defrișările din anumite zone, păstoritul în zonele interzise și consecințele sale, trăgând astfel un semnal de alarmă și contribuind la educarea societății în care trăim.
    În scopul realizării obiectivelor prevăzute și asumate în cadrul proiectului Jandarmeriei Române, în temeiul art. 6 alin (3) din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, jandarmii montani sprijină și monitorizează desfășurarea expediției „Cercetașilor României” din cadrul filialei Dej, pe teritoriul de competență, în conformitate cu prevederile legale, identifică starea traseelor turistice, a indicatoarelor și marcajelor montane și informează membrii expediției cât și factorii responsabili din zonă cu privire la acestea, îndrumă și asigură informații referitoare la zonă (marcaje, pericole – în special animale sălbatice, locuri de aprovizionare cu apă, locuri de odihnă/ campare etc.) în vederea evitării producerii accidentelor și altor evenimente negative.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?