Ediția: Duminică 27 aprilie 2025 Nr. 6864

Soluţii pentru reducerea abandonului școlar, la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”  

COMUNICAT DE PRESĂ:

          Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” din Focșani este parte a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), instituit prin Ministerul Educației în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Este cuprins în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, ce a fost aprobat de Comisia Europeană pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

          PNRAS Școala Gimnazială ,,Adrian Păunescu” din Focșani, manageriat de directorul școlii, prof. Silvia – Marina Baciu, este un proiect conceput pentru a-i ajuta pe elevi să-și păstreze și să-și dezvolte o atitudine pozitivă față de necesitatea educației și față de viitorul lor. Acesta are drept grup țintă elevii de gimnaziu și își propune să identifice problemele cu care se confruntă unii și să găsească soluțiile optime care să reducă rata abandonului școlar, crescându-l pe cel de promovabilitate. Există și o componentă importantă, dedicată eliminării fenomenului de bullying din școală și de diversificare a activităților extracuriculare.

          Pe lângă participarea elevilor la orele de intervenție pentru Limba și literatură română, Matematică, ori cele de Consiliere de grup și individuală  care s-au desfășurat începând cu anul școlar 2023-2024, continuate și în acest an școlar 2024-2025, s-au desfășurat și activități outdoor. Unanim apreciată de către elevi și în acest an, a fost excursia mult așteptată, din această VERDE SĂPTĂMÂNĂ derulată la nivelul instituției noastre.

          Dincolo de bucuria explorării unor noi locuri, excursia a avut drept scop, pe de o parte, prevenirea și reducerea absenteismului, iar pe de altă parte, stimularea motivației învățării în rândul elevilor de gimnaziu. Aventura încărcată de culltură, geografie și istorie i-a fascinat pe elevi,  oferindu-le o experiență educativ-socială, memorabilă!

Împreună cu cadre didactice dedicate, prof. Mirela Fenechiu, prof. Drilia Ionuț- Marius, prof. Ana Cursaru, prof. Cristina Spulber, prof. Manu Laurențiu Nucu, prof. Radu Bîtcă, aproape 90 de elevi au profitat de oportunitatea unui mediu unic și inspirațional de învățare. Au adus istoria la viață împreună, atât în locul încărcat de legende, Cetatea Neamțului, cât și pe cărările minunate ale plaiurilor românești: Cheile Bicazului, Lacul Roșu, ori ținuturile mirific-unice al Borzonțului harghitean și la Sovata- Praid.       

Distracția a fost asezonată cu răsfățul răsfoirii amintirilor lui Creangă, în casa copilăriei sale din Complexul muzeal ce îi poartă numele, dar și cu liniștea crescută din clipe de neuitat, petrecute în Ansamblul monahal Agapia, care reprezintă veritabil centru de spiritualitate, pentru poporului român. Aşezat pe valea pârâului Agapia – Topoliţa, la poalele culmii Măgura, singura așezare monahală din ţară ce poartă numele de “dragoste creştină”, vizita în această oază de liniște a oferit o veritabilă lecție de pioșenie și în perfectă concordanță cu perioada încărcată de semnificații religioase ce traversăm în așteptarea Sărbătorii Luminate, elevii au putut vedea obiecte de cult şi artă religioasă, frumuseţea dumnezeiască a picturii, simplitatea liniei, perfecţiunea proporţiei şi a formei, prin unicele creații ale celebrului Nicolae Grigorescu.

          Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Vrancea pentru atenta monitorizare și pentru consilierea și sprijinul permanent în derularea proiectului PNRAS ce oferă oportunități de învățare în medii prietenoase, mulțumim elevilor și familiilor – actori și parteneri de succes, dar  realizarea tuturor acestor obiective nu ar fi fost posibil de atins, fără o echipă dedicată, cu oameni minunați, entuziaști: cadrele didactice, auxiliare  și nedidactice, ale unei școli mici cu suflet mare, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,ADRIAN PĂUNESCU” din Focșani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?