Ediția: Duminică 27 aprilie 2025 Nr. 6864

Garoafa. A fost publicat anunţul de mediu pentru înființarea Parcului Industrial

Administrația județeană continuă procedurile pentru înființarea unui Parc Industrial la Garoafa! Astfel, reprezentanţii Consiliului Județean au publicat anunțul de mediu pentru proiectul „Construire Parc Industrial Vrancea“, propus a fi amplasat în extravilanul Comunei Garoafa, T57, P231, CF 57188, 57190. Informațiile cu privire la planul sus menționat pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Vrancea din Focșani și la următoarea adresă de internet http://apmvn.anpm.ro.

Parcul industrial urmează să fie construit pe un teren în suprafață de 47 hectare, situat pe raza comunei Garoafa, cu ieșire la DN 2 E85. Până în prezent, Consiliul Județean Vrancea a obținut deja titlul de „Parc Industrial“ de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fiind elaborate toate documentațiile la nivel de Plan Urbanistic Zonal și Studiu de Fezabilitate, inclusiv toate avizele pentru utilități. Dosarul pentru construirea Parcului Industrial este pregătit pentru depunerea spre finanțare din fonduri europene în cadrul Programului Regional, apel care urmează să fie lansat în această primăvară.

În interiorul Parcului industrial se propun a fi înfiinţate următoarele zone funcționale: Zona pentru Logistică; Zona pentru Industrie mare; Zona pentru Industrie medie; Zona pentru Industrie ușoară; Zona pentru Ateliere industriale; Zona pentru Instituții și servicii, comerț; Zona administrativă; Zona Tehnico-edilitară.

De asemenea, au fost făcute demersuri pentru asigurarea tuturor utilităților necesare: canalizarea și apa sunt asigurate prin proiectul de extindere a acestor utilități la nivelul comunei Garoafa, pentru energia electrică a fost obținut avizul de racordare încă din data de 22.09.2023, în baza studiului de racordare, iar la reţeaua de gaze naturale Parcul urmează să fie racordat în cadrul proiectului depus de Primăria comunei Garoafa.

Accesul în Parcul industrial va fi realizat printr-un sens giratoriu pe E85, conform avizului CNAIR din data de 24.04.2023. De asemenea, parcul va cuprinde o parcare cu 80 locuri pentru tiruri și 300 de locuri pentru autovehicule. Nu în ultimul rând, operatorii economici care se vor instala în Parc vor beneficia de facilități fiscale potrivit legislației în vigoare, precum și de ajutoare de stat prin scheme de minimis.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici, a declarat, recent, că parcul industrial are ca principal rol sprijinirea economiei locale. Acesta a dat ca exemplu înființarea unei fabrici de conserve care ar putea sprijini legumiculturii vrânceni și nu numai. „Un exemplu clar de direcție strategică este dezvoltarea unei linii de producție a conservelor, unde să fie prelucrate legumele și fructele cultivate de fermierii vrânceni. Astfel, producătorii locali vor avea unde să-și valorifice recoltele la un preț echitabil. De asemenea, se vor crea noi locuri de muncă stabile și bine plătite, iar profitul rezultat va fi reinvestit în dezvoltarea județului – infrastructură, servicii publice și creșterea calității vieții. Este regretabil că acest proiect nu a fost gestionat corect până acum. Dacă s-ar fi acționat la timp, județul Vrancea ar fi putut avea deja un pol economic activ, capabil să genereze venituri importante și să atragă investitori“, a mai afirmat Nicușor Halici.

Şeful administraţiei judeţene a adăugat că aceste măsuri fac parte dintr-o strategie mai amplă, de dezvoltare a județului Vrancea. „Pe lângă modernizarea infrastructurii, fie că vorbim de apă, canal, drumuri, gestionarea deșeurilor, revitalizarea turismului, învățământului prin construirea Campusului, construirea noului Spital, a Parcului Industrial Vrancea, voi căuta constant şi neobosit noi oportunități de finanțare și metode de creștere a veniturilor pentru județ. Vrancea are un potențial uriaș, iar obiectivul meu este să-l fac cunoscut și apreciat. Îmi doresc să atrag cât mai mulți români și investitori, care să vină aici, să descopere frumusețile locului și să contribuie la dezvoltarea lui. Este timpul ca Vrancea să iasă din coada clasamentului național și să se poziționeze cel puțin în zona medie, în ceea ce privește veniturile și calitatea vieții“, a mai precizat președintele Nicușor Halici.

Sursa foto: www.cjvrancea.ro

1 COMENTARIU

  1. Din nou ne imbatam cu apa rece, cel puțin din perspectiva legumilturii
    Ca sa prelucram industrial legumele rosii, ardei în primul rand se necesita ca acestea sa fie cultivate în câmp
    Nu poți prelucra o roșie de sera, nu are Brix suficient. Oricum este un pas bun deși am mari îndoieli cu privire la succesul lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?