Miercuri, s-a derulat la Chiojdeni activitatea tradițională de plantare puieți de arbori, activitate realizată în fiecare primăvară în cadrul proiectului „Pădurea, între splendoare și fragilitate”, coordonat de profesorul Emil Lazăr. Proiectul, un ansamblu de activități de voluntariat și nu numai, amplu și longeviv, este rezultatul unui parteneriat de succes între Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Palatul Copiilor Focșani, Școala Gimnazială Chiojdeni, Ocolul Silvic Privat Chiojdeni și Primăria Chiojdeni. Dincolo de caracterul civic al activității, unul dintre scopurile principale ale acestui demers îl constituie consolidarea terenurilor afectate de eroziune, de pe raza comunei Chiojdeni. Anul acesta au fost plantați puieți de arbori pe două astfel de porțiuni de teren, situate la extremitatea vestică a satului Tulburea.
Conform datelor transmise de coordonatorul proiectului, după orele de curs, 80 de elevi ai Școlii Chiojdeni, 18 dintre ei fiind înscriși și la cercul de pictură/desen al Palatului Copiilor Focșani, însoțiți de 4 cadre didactice Macovei Monia, Tănase Adrian, Macovei Eliza, Lazăr Emil, și-au etalat și de această dată exemplul lor de bune practici, într-o atmosferă de entuziasm și bună voie, un preludiu al apropierii Sărbătorilor Pascale și o invocare a unei primăveri mult așteptate.
„Cu deosebit respect salutăm participarea, și de această dată, a doamnei Tudose Floarea, localnică ce ni se alătură în toate activitățile de voluntariat din proiect, un exemplu de altruism pentru fiecare dintre noi. Sub directa îndrumare și cu ajutorul personalului Ocolului Silvic participant la activitatea noastră, șef district Macoveiu Petrică, ing. P.P. Chivoiu Dănuț Mădălin, șef district Strîmbei Ionuț, pădurarii: Păvăloiu Sorinel, Pioară Eugen, Bocu Tudorel, Vizitiu Mihăiță, Manu Dorin, Dediu Alin, Moisoiu Adrian, Straua Lucian, s-au plantat în jur de 600 puieți de molid, brad, pin silvestru, mesteacăn, paltin de munte, fag, salcâm și cireș. Mulțumim pentru deosebita implicare la reușita acestei acțiuni domnului ing. silvic Ioaneș Florin, domnului ing. silvic Ursu Adrian, domnului primar Constantin Grigore, care ne-a pus la dispoziție terenul, lucrători ai primăriei și unelte. Menționez că, în fiecare an, domnul primar ne-a organizat excursii tematice în care au fost angrenați toți elevii participanți la acțiunile de voluntariat derulate. De asemenea, mulțumim doamnei Anghel Raluca-Maria, director al Palatului Copiilor Focșani, și domnului Tache Cristian, director al Școlii Gimnaziale Chiojdeni, pentru sprijinul acordat pe toată perioada derulării activităților din proiect”, a precizat profesorul Lazăr Emil.








