Parcul Industrial Vrancea este un proiect nefuncțional, care a fost neglijat ani la rând, iar județul nostru a pierdut oportunități esențiale de dezvoltare economică și atragere a investitorilor, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă în care Halici a arătat că Parcul Industrial Vrancea înseamnă „doar câteva documente“.
Nicușor Halici a anunțat că noul administrator al Societății Parcul Industrial Vrancea SRL va fi Nelu Bucur, care în prezent este consilier al președintelui CJ. „În ceea ce privește Parcul Industrial Vrancea, am constatat că, în afara câtorva documente, nu avem nimic concret din ceea ce ar trebui să definească un parc industrial funcțional. Acest proiect a fost neglijat ani la rând, iar județul nostru a pierdut oportunități esențiale de dezvoltare economică și atragere a investitorilor. Pentru a schimba această situație voi iniția, într-o primă etapă, majorarea capitalului social al societății. Această măsură va permite accesarea de fonduri europene destinate construirii căilor de acces și a rețelelor de utilități necesare, dar și construirii clădirilor administrative, care vor asigura funcționarea optimă a parcului industrial“, a precizat Nicușor Halici.
Șeful administrației județene a precizat că echipa de management a societății va avea 2 obiective majore: Atragerea investitorilor interesați să construiască facilități de producție și depozitare în perimetrul parcului; Identificarea unor finanțări europene pentru a permite societății comerciale să dezvolte propriile unități de producție și depozitare.
Nicușor Halici a susținut că parcul industrial are ca principal rol sprijinirea economiei locale. Acesta a dat ca exemplu înființarea unei fabrici de conserve care ar putea sprijini legumicultorii vrânceni și nu numai. „Un exemplu clar de direcție strategică este dezvoltarea unei linii de producție a conservelor, unde să fie prelucrate legumele și fructele cultivate de fermierii vrânceni. Astfel, producătorii locali vor avea unde să-și valorifice recoltele la un preț echitabil. De asemenea, se vor crea noi locuri de muncă stabile și bine plătite, iar profitul rezultat va fi reinvestit în dezvoltarea județului – infrastructură, servicii publice și creșterea calității vieții. Este regretabil că acest proiect nu a fost gestionat corect până acum. Dacă s-ar fi acționat la timp, județul Vrancea ar fi putut avea deja un pol economic activ, capabil să genereze venituri importante și să atragă investitori“, a mai afirmat Nicușor Halici.
Președintele CJ a adăugat că aceste măsuri fac parte dintr-o strategie mai amplă, de dezvoltare a județului Vrancea. „Aceste măsuri fac parte dintr-o strategie mai amplă, pe care o construiesc de peste 20 de ani și pe care voi începe să o implementez ca președinte al Consiliului Județean. Pe lângă modernizarea infrastructurii, fie că vorbim de apă, canal, drumuri, gestionarea deșeurilor, revitalizarea turismului, învățământului prin construirea Campusului, construirea noului Spital, a Parcului Industrial Vrancea, voi căuta constant și neobosit noi oportunități de finanțare și metode de creștere a veniturilor pentru județ. Vrancea are un potențial uriaș, iar obiectivul meu este să-l fac cunoscut și apreciat. Îmi doresc să atrag cât mai mulți români și investitori, care să vină aici, să descopere frumusețile locului și să contribuie la dezvoltarea lui. Este timpul ca Vrancea să iasă din coada clasamentului național și să se poziționeze cel puțin în zona medie, în ceea ce privește veniturile și calitatea vieții“, a mai precizat președintele Nicușor Halici.