Ediția: Sâmbătă 15 februarie 2025 Nr. 6815
Ediția: Sâmbătă 15 februarie 2025 Nr. 6815

Programul educațional ABCdar pentru viitorii profesioniști continuă pentru elevii din județele Vrancea și Argeș

Comunicat de presă, 13 februarie:

            200 de elevi din județele Argeș și Vrancea vor beneficia de ateliere educaționale pentru dezvoltarea abilităților practice și a competențelor relevante în viitoarea carieră.

Proiectul își propune încurajarea elevilor de a-și continua studiile în învățământul profesional și tehnic, incluzând și o componentă de informare dedicată părinților.

Junior Achievement (JA) România în parteneriat cu Holcim România continuă proiectul educațional ABCdar pentru viitorii profesioniști, care se extinde în acest an și în orașul Adjud, județul Vrancea.

Proiectul este destinat elevilor aflați în tranziția de la gimnaziu la liceu și are scopul de a le dezvolta abilitățile de care au nevoie ca viitori profesioniști, încurajându-i să continue studiile, să fie mai conștienți de propriile abilități și interese și mai informați în ceea ce privește specializările din învățământul profesional și tehnic din comunitatea lor. 

«ABCdar pentru viitorii profesioniști» este un program care oferă elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a experiențe de dezvoltare profesională menite să-i încurajeze în alegerea unui viitor potrivit dezvoltării lor.

Mă bucur să continuăm această inițiativă, care reprezintă o dovadă a angajamentului pe care Holcim România și l-a asumat, implicându-se activ în educarea noilor generații”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR & Programe Educaționale în cadrul Holcim România.

            În prima ediție a proiectului, 230 de elevi, din 7 școli din Câmpulung-Muscel și localitățile învecinate au beneficiat de ateliere educaționale de tip „applied learning” pentru dezvoltarea competențelor necesare pentru un viitor parcurs profesional.

Proiectul a implicat 9 voluntari din partea Holcim România și 14 profesori din cele 7 școli, care au sprijinit procesul de explorare a diferitelor cariere pe care elevii le pot alege în comunitatea lor.

            „Am trăit o experiență foarte plăcută. Am învățat multe lucruri noi și am descoperit că toți avem valori și abilități diferite. Am aflat despre admiterea la liceu și am înțeles, prin activități distractive și prin participarea voluntarilor și a trainerilor, cât de importantă este școala” – elev de la Școala Gimnazială Nr. 1, Bughea de Jos, jud. Argeș.

            În următoarele șase luni, 200 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a – de la 9 școli din Adjud (județul Vrancea) și din localitățile Cetățeni, Boteni, Bughea de Jos, Lerești, Valea Mare-Pravăț (județul Argeș) – vor parcurge împreună cu profesorii coordonatori activități educaționale din kitul educațional Junior Achievement.

Elevii vor fi încurajați să își identifice aptitudinile, interesele și valorile și să descopere modele profesionale și oportunități de carieră specifice comunității lor, precum și ateliere interactive.

            Pe lângă activitățile adresate elevilor, programul include și o componentă de informare a părinților în ceea ce privește opțiunile de continuare a studiilor la liceele din zonă, în special în învățământul tehnic.

Această componentă va fi organizată în colaborare cu reprezentanți din conducerea Colegiului Tehnic Câmpulung și a Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud.

            ABCdar pentru viitorii profesioniști este a treia inițiativă educațională dezvoltată de Junior Achievement în parteneriat cu Holcim România și integrează toate cele trei principii Junior Achievement – INSPIRE, PREPARE și SUCCEED.

Din 2015 și până în prezent, peste 6.000 de elevi de școală primară și de gimnaziu au beneficiat de activitățile applied learning dezvoltate în cadrul acestui parteneriat pentru educație, luând parte la experiențe care le dezvoltă competențe de viitor.

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume.

În 2024, organizația a urcat pentru a șasea oară în Top 10 ONG-uri din lume și a primit a treia nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. În România, programele JA de tip applied learning sunt urmate anual de peste 292.000 de elevi și studenți din 1.834 instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.jaromania.org.   

Despre Holcim România

Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului.

Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.

Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?