Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

A murit Șerban Pârlogea, profesor și fost primar al comunei Chiojdeni

          Șerban Pârlogea, fost primar în comuna Chiojdeni, a murit ieri după amiază după o grea suferință. Un om deosebit, un dascăl de matematică prin excelență și un primar de pus la rană cum se spune în popor, Șerban Pârlogea și-a luat adio de la comunitatea locală pe care a păstorit-o fie în calitate de profesor și director mulți ani la școala din localitate, dar și din cea de edil al localității, unde și-a adus un aport semnificativ în dezvoltarea acesteia.

          Șerban Pârlogea s-a născut pe 9 februarie 1949 în satul pe care l-a slujit toată viața, urmează școala de 7 clase din localitate, apoi liceul la Dumitrești. Termină liceul de 11 clase cum era pe atunci și merge la facultate la Galați unde termină matematica. Se întoarce acasă și din 1972 devine profesor de matematică. Prin mână i-au trecut generații și generații de elevi, care au descoperit de la el tainele adunării, scăderii, înmulțirii, împărțirii, dar au luat și din conduita lui de om de înaltă ținută morală. A fost director la școala din Chiojdeni în două etape, chiar dacă era un tânăr abia ieșit de pe băncile facultății, ambiția și determinarea i-au făcut pe cei de la Inspectoratul de Învățământ să îl pună director de școală. A fost o perioadă de timp doar profesor după care a revenit pentru 4 ani în funcția de director între anii 2000-2004, ca mai apoi să fie ales primar al localității din partea PSD. Următoarele două mandate de primar pe care le-a avut până în 2016 a fost din partea PNL, după care s-a retras la pensie.

          Așa cum spun localnicii din Chiojdeni, om ca Șerban Pârlogea va fi greu de egalat prin bunătate, dăruire, implicare și cel mai important, umanitate. Cât a fost profesor și director a reușit să facă din colectivul de cadre didactice de la școală unul de înaltă ținută și profesionalism. Alături de el a avut-o mereu pe soția sa Anica. Dumneaei a venit învățătoare în anul 1971 și aici a rămas până a ieșit la pensie. Au împreună o fată, pe Monica. Ea s-a căsătorit și locuiește de mult timp în Italia.

          Cât a fost primar, Șerban Pârlogea și-a adus un aport semnificativ în dezvoltarea localității Chiojdeni, schimbând în bine comunitatea pe care a condus-o timp de 3 mandate. Prin întreaga sa viață dedicată comunității, a reprezentat un model de integritate, dăruire și implicare. Ca profesor, a inspirat generații întregi de elevi, insuflându-le nu doar cunoștințe, ci și valori solide care au stat la baza formării lor ca oameni. În calitate de director de școală, a contribuit cu pasiune la dezvoltarea unui mediu educațional de calitate, având mereu în vedere binele elevilor și al cadrelor didactice. În cele trei mandate ca primar, a demonstrat un devotament profund față de localitate, inițiind și sprijinind proiecte menite să îmbunătățească viața fiecărui locuitor. Prin viziunea sa, localitatea a cunoscut o dezvoltare constantă, iar eforturile sale vor rămâne vii în realizările sale. „Întreaga comunitate a rămas fără cuvinte! Omul care a modelat destine, a îndrumat generații de elevi nu mai este printre noi! Nu putem exprima prin cuvinte tristețea unui astfel de moment! Cadrele didactice de la Școală Gimnaziala Chiojdeni sunt alături de familia îndurerată! Odihna veșnică, domnule Pârlogea! Vei rămâne în mintea noastră ca un adevărat OM!”, a declarat Tache Cristian, directorul școlii din Chiojdeni.

          Plecarea sa reprezintă o pierdere imensă pentru comunitate, însă moștenirea sa rămâne o sursă de inspirație pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Fie ca amintirea sa să dăinuie în sufletele celor dragi, iar Dumnezeu să-l odihnească în pace! Pentru cei care l-au cunoscut și vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face până joi, când va avea loc înmormântarea la cimitirul din Chiojdeni.

          Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?