Ediția: Vineri 24 ianuarie 2025 Nr. 6800
Ediția: Vineri 24 ianuarie 2025 Nr. 6800

FOTO: Balul Brazilor de Crăciun, la Școala „Adrian Păunescu” din Focșani

Comunicat de presă:

Organizat cu maxim de atenție și declarat unanim drept evenimentul cel mai așteptat al anului, Balul Brazilor de Crăciun a unit atât elevi, părinți, cât și profesori, care au demonstrat încă o dată că pot forma o echipă de succes!

În milioane de case din lume, bradul se află în centrul sărbătorilor de Crăciun şi este asociat cu bucuria de a primi daruri, cu iubirea şi familia. Despre acestea a fost vorba și atunci când vibrația și dinamismul Sufletului Școlii Gimnaziale „Adrian Păunescu” au fost iarăși marca unei noi ediții de succes a proiectului Balul Brazilor de Crăciun, aflat la a IX-a ediție, în care elevii de gimnaziu s-au întrecut în idei creative ce au condus către realizarea unor adevărate opere de artă.

Odată cu desemnarea câștigătorilor, cu toții au realizat că responsabilitatea unei școli, asumată de profesorii ei, este ca elevii să fie educați astfel încât să ducă tradițiile mai departe. Spectacolul-concurs a fost prilejul de a-i răsfăța pe toți cei prezenți, cu un recital de excepție al experimentatului și talentatului cor al școlii, manageriat de domnul profesor Ionuț Drilia, iar majoretele grațioase i-au antrenat pe cei prezenți, prin pași atent-inspirați de către doamna profesoară Carmen Smeu.

Colindele au răsunat, emoționând eseul de prezentare al fiecărui brăduț, prin care s-a argumentat alegerea temei și a convins juriul, iar brăduții au cochetat cu estetica Frumosului și s-au prezentat:

Bradul Hand Made”, „Bradul Tradițional”, „Bradul Prințesa Păcii”, „Bradul Flacăra arde în noi”, „Bradul Prosperității”, „Bradul Oglinda Vieții”, „Bradul Firul continuă”, „Bradul Orășelul”.

Completată cu tradiționale colinde interpretate îngerește de glasurile cristaline ale micuților din învățământul primar, îndrumați de doamna profesoară de Religie Gabriela Rînciog, și de parada personajelor din literatura franceză, coordonată de doamna profesoară Irina Nenciu, activitatea a demonstrat încă o dată că moștenirea culturală rămâne validă doar dacă „moștenitorul” acesteia – Elevul – reușește să o reinventeze.

La finalul activității, toți elevii din gimnaziu au fost recompensați cu daruri – căști audio – de la generosul Moș Crăciun care a fost finanțat prin proiectul F-PNRAS 1 din Schema de Granturi a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

Un An cu roade sănătoase și bogate, cu pace și PreaPlin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?