Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784

Cum să pregătești un pui delicios cu produse din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

Bucătăria românească se remarcă prin gusturi pline de arome, bunătăți care îți răsfață papilele gustative și te fac să ceri și a doua porție. În general, preparatele din pui sunt foarte des întâlnite în abordările culinare autohtone, iar cele mai multe rețete sunt transmise din generație în generație.

Caracterul tradițional autentic al bucătăriei noastre pune accent pe prospețimea ingredientelor locale, așa cum sunt cele din gama Hanul Boieresc, marcă proprie PENNY, și pe modul de gătire lent, care potențează aromele.

Rețete de poveste care îți trezesc amintiri plăcute

Cu siguranță îți amintești puiul prăjit la ceaun, cu usturoi și mămăligă, pe care îl serveai în zilele de duminică, la bunici. Sau puiul rumenit în cuptor pe care ți-l pregătea mama, alături de cartofi copți cu rozmarin.

PENNY împreună cu Chef Alex Petricean dau gust amintirilor într-o nouă serie de rețete reinterpretate, inspirate chiar de poveștile oamenilor din comunitate. Inspiră-te din rețetele cu poveste lansate de PENNY și chef Alex Petricean, pentru a recrea mâncăruri delicioase, bazate pe memoria gustului de vară a oamenilor din online, care au devenit o sursă valoroasă de inspirație. De data aceasta, poți să încerci una dintre rețetele reinterpretate care îți lasă gura apă, promovate pe canalul de YouTube și pe website-ul PENNY.

Atunci când gătești, pune accent pe simplitate, dar și creativitate, și, pe lângă pui, folosește-te și de celelalte produse Hanul Boieresc, de la PENNY, de care te poți bucura pe tot parcursul anului. Joacă-te și experimentează cu brânzeturi, legume proaspete și diferite condimente.

Pentru a începe minunata călătorie în care se reflectă în bogăția gustului, ai nevoie să te înarmezi cu produse de la Hanul Boieresc, care se adresează atât consumatorilor îndrăgostiți de gustul bucatelor tradiționale, dar și celor mai pretențioși și sofisticați. Le vei găsi la raft sub eticheta cu simbolul 3RO. Acest lucru înseamnă că îndeplinesc cele 3 condiții esențiale: au ingredientul principal provenit din România, sunt procesate și ambalate în țara noastră.

Preparate cu pui, ca la mama acasă… reinterpretate

Lasă-te purtat de aroma și gusturile de altădată cu rețetele reinterpretate de chef Alex Petricean, în noua mini-serie Memoria gustului de varaÎn rețete cu poveste,lansată de PENNY, care te ajută să redescoperi, reinterpretezi și să păstrezi în memorie gustul bun al bucatelor de odinioară.

Pregătirea grătarului este un fel de tradiție la români, mai ales că este o modalitate excelentă de a strânge laolaltă familia și prietenii dragi. O altă poveste din online, legată de implicarea tuturor participanților la grătar, l-a inspirat pe Alex Petricean și, astfel, a dat curs unei noi rețete pe care ți-o propune și ție – piept de pui la jar cu turte gătite pe plită, o alternativă la varianta clasică, demnă de luat în seamă.

Pentru a face turtele, ai nevoie să-ți amintești de rețeta de pâine abia scoasă din cuptor a bunicii. Apoi, pregătește o salată din legume proaspete de la PENNY, peste care poți să pui un dressing acrișor care contrastează cu dulceața acestora și un sos răcoros din iaurt.

Chef Petricean recomandă să rumenești cu atenție puiul pe plită pentru a nu se arde prea tare. Apoi, adaugă-l în turte și asezonează-l cu mixul de legume și sosul proaspăt, pentru a te bucura de o simfonie a aromelor. Dar, mai multe detalii legate de rețetă și de secretele bucătăriei românești găsești pe YouTube sau pe website-ul PENNY, alături de alte preparate care amintesc de zilele frumoase de vară.

Urmărește mini-seriile din proiectul Memoria gustului,ajuns deja anul acesta la cel de-al patrulea sezon, și pune-ți în valoare talentul la gătit, dând curs rețetelor preferate.

Acest articol a fost realizat cu sprijinul PENNY.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?