Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Cât de mult îmi pot permite să cheltuiesc pe o casă?

Cu excepția cazului în care sunteți milionar, cumpărarea unei case este o aventură costisitoare care necesită o analiză atentă. Deoarece costul se află în centrul său, ar trebui să fiți atenți la toate aspectele care îl înconjoară, în special la accesibilitatea și la capacitatea dumneavoastră de a rambursa ipotecile.
La fel ca un imprumut online pe care îl luați pentru a ieși dintr-o urgență financiară, trebuie să calculați cum veți rambursa ipoteca și cum veți întreține locuința. În caz contrar, casa dvs. ar putea ajunge într-o executare silită și niciun cumpărător de locuințe nu dorește să alunece în acea groapă.
Această postare examinează accesibilitatea ca factor esențial de luat în considerare înainte de a lua un împrumut pentru achiziționarea unei locuințe. Ea vă oferă informații care vă vor asigura că bucuria de a deține o locuință nu se termină în tristețe în mâinile licitatorilor sau că nu începeți să vă afundați în datorii. Vrem să vă bucurați de noua dvs. casă și să nu regretați că ați cumpărat-o. Continuați să citiți pentru a afla mai multe și bucurați-vă de noua dvs. casă.
Cum pot ști cât de mult pot întreține confortabil?
Deci, cum puteți ști cât de mult puteți împrumuta confortabil pentru a finanța achiziționarea unei locuințe? Această secțiune împărtășește informații pentru a vă ajuta să vă determinați nivelul de suportabilitate, astfel încât să nu cumpărați o locuință și să începeți să vă confruntați cu dificultăți în menținerea nivelului de trai al familiei dumneavoastră sau în acoperirea costurilor de proprietate.

  1. Nu depășiți 25% din venitul dvs. lunar net
    Pe baza salariului actual sau a nivelului veniturilor din afaceri, calculați ce puteți plăti confortabil folosind regula celor 25%. Această regulă impune să nu cheltuiți peste 25% din venitul net lunar pentru rambursarea unei ipoteci. Cuplurile căsătorite pot include veniturile soților în acest total, care include principalul, dobânda, impozitele pe proprietate, asigurarea locuinței și alte costuri.
    Înmulțiți-vă venitul lunar cu 0,25 pentru a obține nivelul convenabil de accesibilitate. De exemplu, dacă câștigați 6.000 de euro lunar, trebuie să procedați astfel: 6.000 de euro × 0,25 = 1.500 de euro.
    La acest nivel, bugetul dvs. va avea suficient spațiu pentru a acoperi alte obligații financiare, cum ar fi investițiile pentru pensionare sau taxele școlare.
  2. Utilizați un calculator ipotecar pentru a vă stabili bugetul de achiziție a locuinței
    După ce v-ați calculat 25%, calculați costul avansului. În această etapă, găsiți un calculator ipotecar bun și încercați diferite combinații pentru a obține o sumă ipotecară, o rată a dobânzii și un depozit ideale. Dacă este posibil, vizați un depozit de 20%, deși nu este o regulă. Cu toate acestea, un depozit mai mic ar însemna plata unor rate lunare mai mari pentru o perioadă mai lungă.
  3. Nu uitați de costurile de închidere
    De asemenea, ar trebui să țineți cont de costurile dvs. de închidere atunci când planificați să cumpărați o casă accesibilă. Încheierea tranzacției finale are implicații financiare. De exemplu, trebuie să plătiți pentru următoarele:
    ● Taxele de evaluare
    ● Inspecția casei
    ● Taxe de inițiere a împrumutului
    ● Rapoarte de credit
    ● avocați
    ● Asigurarea locuinței
    ● Impozite pe proprietate
    Cheltuielile de mai sus variază între 3 și 4 % din prețul de cumpărare al noii locuințe. Nu uitați că trebuie să plătiți și aceste costuri cu bani gheață. Prin urmare, începeți să economisiți acum pe lângă avansul dvs. Trebuie să aveți grijă de aceste costuri separat, astfel încât acestea să nu vă diminueze avansul țintă de 20%.
  4. Amintiți-vă de cheltuielile de proprietate a locuinței
    De asemenea, ar trebui să țineți cont de cheltuielile de proprietate a locuinței în calculele dvs. de accesibilitate. Cumpărarea unei case este doar începutul unei noi călătorii către o nouă viață de libertate și liniște sufletească. Rețineți că veți suporta în continuare costuri de întreținere, deși acestea nu vor fi lunare sau la același nivel ca și chiria lunară pe care obișnuiați să o plătiți.
    În timp ce închiriați, plătiți aceste costuri indirect prin intermediul chiriei. Atunci când deveniți propriul proprietar, trebuie să suportați singur aceste costuri. Pregătiți-vă să plătiți pentru reparații, modernizări, întreținere și chiar facturi mai mari. De exemplu, dacă pe lună cheltuiți 100 de euro pe facturile de utilități în calitate de chiriaș, s-ar putea să plătiți 300 de euro atunci când dețineți o locuință.
    În plus, pregătiți-vă să cheltuiți anual aproximativ 3.000 de euro pentru reparațiile și întreținerea locuinței. Aceste costuri ar putea include servicii de rutină, cum ar fi controlul dăunătorilor și amenajarea teritoriului. Dacă doriți să vă modernizați locuința pentru a răspunde nevoilor în schimbare, pregătiți-vă să cheltuiți cinci cifre pentru adăugiri semnificative. De exemplu, o renovare minoră a bucătăriei poate costa până la 30 000 de euro.
    Așadar, cum vă descurcați cu astfel de cheltuieli? Vă recomandăm să aveți un fond de urgență care să vă ajungă pentru trei până la șase luni și să plătiți toate datoriile de consum înainte de a vă muta într-o casă nouă. Aceste economii vă pot proteja împotriva oricăror cheltuieli de urgență care v-ar putea paraliza finanțele. Deci, cu excepția cazului în care fondul de urgență este plin, trebuie să luați în considerare umplerea acestuia în matricea dvs. de cumpărare a locuinței înainte de a cumpăra casa visurilor dvs.
  5. Luați în considerare raportul datorie/venit
    În cele din urmă, luați în considerare raportul datorie-venit (DTI) în ecuația dvs. de accesibilitate a casei. Înainte de a vă stabili pentru o anumită casă, ar trebui să aveți un raport DTI favorabil. Creditorii ipotecari folosesc acest raport pentru a calcula câți bani puteți împrumuta și rambursa în siguranță. Ei compară datoriile dvs. lunare totale, cum ar fi plățile ipotecare, inclusiv impozitul pe proprietate și plățile de asigurare, cu venitul dvs. lunar înainte de impozitare.
    În funcție de scorul dvs. de credit, vă puteți califica pentru un raport mai mare. Cu toate acestea, cheltuielile cu locuința nu ar trebui să depășească 25% din venitul lunar. De exemplu, dacă plata lunară a creditului ipotecar, cu asigurare și impozite, este de 1 260 de euro, iar dumneavoastră câștigați 4 500 de euro înainte de impozitare, DTI-ul dumneavoastră este de 28%. Calculul este 1.260 / 4.500 = 0,28. Mai jos sunt idei care să vă ajute să vă măriți DTI-ul.
  • Consolidați împrumuturile.
  • Plătiți-vă datoriile.
  • Creșteți-vă veniturile.
  • Transferați soldul cardului de credit dacă vă împiedică să obțineți raportul de 28%.
    Lovitură de adio
    Cumpărarea unei locuințe este o investiție strălucită, pe termen lung, pe care orice persoană prevăzătoare o poate face vreodată. Fie că o cumpărați cu bani gheață sau folosind un credit ipotecar, acordați întotdeauna atenție accesibilității. Ar trebui să cumpărați o casă despre care știți că nu veți avea poveri financiare inutile care să servească ipoteca sa sau să o întrețină.
    Am împărtășit informații pentru a vă ajuta să vă evaluați nivelul de accesibilitate, astfel încât achiziția casei dvs. să nu vă provoace mai multă durere decât bucurie. Depinde de dvs. să folosiți aceste informații pentru a face o alegere în cunoștință de cauză înainte de a vă cumpăra casa. Sursă foto: https://images.unsplash.com/photo-1683533651389-c9d043a4a9dd?q=80&w=2070&auto=format&fit=crop&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?