Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Adjud. Centrale fotovoltaice pentru iluminat public și consumul de energie din instituții publice

Primăria Adjud continuă demersurile pentru implementarea proiectului „Înființare centrale fotovoltaice pentru consum propriu în cadrul UAT Municipiul Adjud, județul Vrancea”. În acest sens, municipalitatea de pe Trotuș a scos la licitație un alt contract care vizează lucrările de realizare a branșamentelor electrice și racordarea centralelor fotovoltaice la punctele de consum în vederea dobândirii calității de prosumator.

Valoarea contractului este de aproximativ 1,8 milioane de lei, iar lucrările la acest contract constau în întocmirea documentației și obținerea contractului de racordare cu distribuitorul de energie electrică, recepțiile pentru fiecare punct de consum în parte (21 de ATR-uri) cu distribuitorul de energie electrică, obținerea notificării pentru depunerea recepției la distribuitor conform lucrărilor de branșare și utilizare.

Durata contractului este de 2 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar centralele fotovoltaice ce urmează a fi racordate la sistemul energetic se află amplasate în 21 de puncte situate pe raza Municipiului Adjud. Principalele instituții beneficiare sunt: Spitalul Municipal Adjud, 4 școli, 2 colegii, grădinițe, sediul primăriei, Direcția de Asistență Socială, Casa de Cultură „Tudor Vornicu”, clădire piață, săli de sport.

Proiectul pentru înființarea centralelor fotovoltaice este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, scopul fiind utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul UAT Adjud prin achiziționarea unor centrale electrice fotovoltaice pentru susținerea consumului propriu și pentru a crește nivelul de independență energetică, contribuind astfel la obiectivele programului privind consumul final de energie provenită din surse regenerabile.

Astfel, prin realizarea obiectivului general al proiectului se va aduce o contribuție semnificativă atât la creșterea ponderii energiei regenerabile în totalul consumului de energie primară, cât și la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă, ca rezultat al investițiilor de creștere a puterii instalate de producere a energiei electrice și termice din surse regenerabile mai puțin exploatate.

În urma implementării proiectului, se va contribui la creșterea capacității de producere a energiei a unităților ce folosesc surse regenerabile, precum și la scăderea anuală a gazelor cu efect de seră la sfârșitul perioadei, ca urmare a înlocuirii producției de energie care nu este din surse regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?