Conferința educațională „Manifest” a deschis, ieri, seria evenimentelor organizate în cadrul Festivalului „Classic for Teens”, ediția a V-a, care se va desfășura în luna septembrie la Focșani. Un festival „despre tineri, pentru tineri și cu tineri”, a subliniat unul dintre tinerii prezenți ieri, la conferința organizată la Galeriile de Artă din Focșani.
Tema principală a conferinței a fost voluntariatul și importanța acțiunilor de voluntariat pentru dezvoltarea personală a tinerilor, voluntariatul care poate schimba comunități și vieți. Voluntariat cultural, în cazul Festivalului „Classic for Teens”. Conferința a fost organizată de Asociația „PropatriaVOX”.
„Este o poveste despre o mână de tineri care își prețuiesc rădăcinile și se implică cu tot sufletul la ei în comunitate fără să aștepte nimic în schimb. Ne dorim ca această conferință să fie mai mult decât un eveniment, să fie un strigăt care răsună în sufletele tinerilor inspirându-i să îmbrățișeze magia voluntariatului ca un drum spre autodepășire și împlinire. Dorim să construim împreună un viitor în care fiecare gest de ajutor devine o rază de speranță”, a explicat Mioara Moraru Cristea, președintele Asociației „PropatriaVOX”, în deschiderea evenimentului.
Nu a fost o prelegere seacă despre importanța voluntariatul pentru evoluția tinerilor, ci o discuție liberă cu și despre tineri. Ana Hornea, liderul voluntarilor „PropatriaVOX”, a povestit despre experiența în proiectele în care a fost voluntar pe parcursul ultimilor 9 ani, dar și despre impactul pe care l-au avut asupra dezvoltării personale.
De asemenea, Alexandra Dobre, director general în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a făcut o prezentare atât a proiectelor la care a lucrat, cât și a acțiunilor organizate de minister și i-a încurajat pe tineri să se implice în activități.
Nu în ultimul rând, consilierul județean Claudiu Matei a transmis mesajul vicepreședintelui Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, „de a sprijini acțiunile și proiectele care valorizează voluntariatul, văzut ca o resursă de autodepășire și împlinire a tinerilor care doresc să se implice activ în comunitate, o experiență benefică pentru evoluția lor”.
Festivalul „Classic for Teens” va fi organizat în luna septembrie, un proiect susținut și finanțat de Consiliul Județean Vrancea, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.