Comunicat de presă:
Miercuri, 3 aprilie, o zi splendidă de primăvară. După orele de curs, participăm cu drag la o acțiune de protejare a mediului, devenită tradiție în comunitatea noastră, adică salvarea terenurilor degradate de eroziune prin plantare de puieți, activitate derulată în cadrul proiectului ”Pădurea, între splendoare și fragilitate”, coordonat de prof. Lazăr Emil și implementat de Palatul Copiilor Focșani, în parteneriat cu Primăria Chiojdeni, Ocolul Silvic Privat Chiojdeni și Școala Gimnazială Chiojdeni. Dacă în anii precedenți activitatea presupunea un efort notabil din partea noastră, terenurile alese fiind nu doar foarte accidentate, ci și extrem de dificil de săpat chiar și pentru adulți obișnuiți cu astfel de îndeletniciri, anul acesta sarcina elevilor a fost net ușurată de pregătirile efectuate de lucrătorii Ocolului Silvic Privat Chiojdeni. Concret, s-au plantat 600 puieți de salcâm pe un teren din proximitatea drumului național DN2, pe raza comunei Chiojdeni, teren ce va fi redat fondului forestier.
Împreună cu dl. primar Constantin Grigore, dl. ing. silvic Ioaneș Florin, dl. ing. silvic Ursu Adrian, dl. șef district Macoveiu Petrică, dl. ing. P.P. Chivoiu Dănuț Mădălin, cu pădurari și voluntari locali, 36 de elevi ai Școlii Gimnaziale Chiojdeni însoțiți de dl. învățător Tănase Adrian și prof. Lazăr Emil, punctăm încă un exemplu de bune practici, convinși că numai prin astfel de activități ne educăm atât elevii, cât și pe noi înșine, să respectăm natura, să ne modelăm frumos mediul în care trăim. Menționez cu deosebită plăcere că la activitate ne-a fost alături și d-na Tudose Floarea, o localnică care și-a exprimat dorința de a participa la orice inițiativă de voluntariat din comunitate.
Mulțumesc participanților și tuturor celor care fac posibilă derularea în bune condiții a activităților de voluntariat și extracurriculare.
Prof. Lazăr Emil
Director Palatul Copiilor Focșani, prof. Anghel Raluca Maria