Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Laborator inteligent la Colegiul Cuza din Focșani

Anunț de presă privind începerea implementării proiectului intitulat

„DOTAREA COLEGIULUI NAȚIONAL “ALEXANDRU IOAN CUZA” CU UN LABORATOR INTELIGENT (”SMART LAB“), ÎN VEDEREA CREȘTERII CALITĂȚII PROCESULUI EDUCAȚIONAL“ la COLEGIUL NAȚIONAL „ALEXANDRU IOAN CUZA” din (FOCȘANI), județul (VRANCEA)

COLEGIUL NAȚIONAL “ALEXANDRU IOAN CUZA” anunță începerea implementării proiectului intitulat „DOTAREA COLEGIULUI NAȚIONAL „ALEXANDRU IOAN CUZA“ CU UN LABORATOR INTELIGENT (“SMART LAB”), ÎN VEDEREA CREȘTERII CALITĂȚII PROCESULUI EDUCAȚIONAL“ și având codul (F-PNRR- SMARTLABS-2023-0466).

Proiectul se va derula în perioada 16 ianuarie 2024 — 25 ianuarie 2025, are o valoare totală de 351.209,46 lei și va fi finanțat integrat printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadrul apelului de proiecte „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor” din Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru Noua Generație, Componenta 15. Educație, Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Investitia 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Achiziționarea unui “Laborator inteligent dotat cu echipamente și resurse tehnologice digitale specifice trunchiului comun”.
  • Achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice
  • Conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ. Furnizorii de echipamente vor asigura conectarea dispozitivelor din Laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a liceului. Serviciile de conectare a dispozitivelor din laboratorul inteligent vor fi incluse în costul achizițiilor de echipamente.
  • Achiziționarea de servicii de instruire a cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat, constand în: – Organizarea unui număr de 2 sesiuni de instruire, a câte 24 ore de ore fiecare. Sesiunile vor fi susținute în regim hibrid (fizic) la sediul unității de învățământ și online.

Realizarea obiectivelor proiectului va avea un impact pozitiv asupra actului educațional, o învățare digitală de calitate și inovatoare fiind captivantă și interactivă, completând metodele tradiționale și oferind platforme de colaborare și de creare de cunoștințe.

Persoană de contact: CIOVIRTA LUCIAN ELVIS

E-mail contact: secretariat@cnaic.ro

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: nextlab.tech, via https://www.edupedu.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?