Comunicat de presă:
O rază de speranță: Când școala înseamnă mai mult decât rutină
În data de 23 februarie 2024, în cadrul proiectului “O rază de speranță”, inclus în Strategia Națională de Acțiune Comunitară și coordonat de Consiliul Școlar al Elevilor al Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” și de doamna profesoară Milea Sorina, elevii voluntari au avut bucuria de a-i cunoaște pe cei 30 de copii din Asociația “Sfânta Sofia Credință, Nădejde și Dragoste” din Bolotești, Vrancea.
Cu această ocazie, voluntarii cuziști i-au ajutat pe cei mici la teme și au inițiat jocuri și activități educative – de mare succes a fost o vânătoare de comori, spre exemplu. De asemenea, comunitatea Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” și-a mobilizat resursele financiare pentru a oferi sprijin copiilor cu suma de 1859 de lei, din care au fost achiziționate alimente și produse de igienă. În decursul orelor petrecute alături de copii, tinerii de la Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza”, alături de doamna profesoară Sorina Milea, au încercat să ofere un timp altfel, cu râsete și voie bună, în mijlocul comunității de care părintele Marian Tudor se ocupă. Momentele oferite au adus, chiar și numai pentru o clipă, “O rază de speranță” în sufletele celor mici.
“Proiectul acesta a avut un impact profund asupra mea, construind amintiri care vor rămâne cu mine pentru totdeauna. Deși pot părea banale la prima vedere, experiențe precum jocurile cu copiii și lucrul împreună la teme, au avut o semnificație profundă pentru mine. Zâmbetele acestora când ne jucam cu ei, bucuria lor că era cineva acolo să-i ajute și sentimentul de încredere din partea mamelor m-au motivat și m-au inspirat să continui să încerc să fac o diferență în viețile celorlalți”, a declarat Dinu Ionuț, președinte al Consiliului Școlar al Elevilor al Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” și coordonator, din partea elevilor, al acestui proiect.
Cu dorința de a face în mod real o schimbare, cu mintea pusă la treabă, cuziștii și-au dedicat o parte din timpul liber pentru a întâlni copiii și mamele acestora, din centrul de pe strada “Soarelui” din comuna Bolotești. Ziua a fost una specială, în toate privințele. În ipostaza de călăuze ale micuților, voluntarii au demonstrat că altruismul și implicarea pot încălzi sufletul celor mici. Bucuria adusă de această întâlnire a generat o apropiere între copii și adolescenții voluntari ai proiectului.
“Putem face o diferență, oricând, dacă ne implicăm cu adevărat”, a declarat doamna profesoară Milea Sorina, coordonator al proiectului. Această activitate nu ar fi putut avea loc fără sprijinul și implicarea comunității Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” și fără inițiativa tinerilor care și-au dorit din tot sufletul să participe în calitate de voluntari. Această experiență se dorește a fi doar începutul unui drum, iar câștigul va fi, cu siguranță, de ambelor părți, căci nu se știe niciodată cine dă și cine primește cu adevărat.