Ediția: Duminică 12 ianuarie 2025 Nr. 6790
Ediția: Duminică 12 ianuarie 2025 Nr. 6790

VIDEO: Bugetul județului Vrancea pentru anul 2024 a fost aprobat. „Proiectele de investiții rămân o prioritate”, DGASPC primește cea mai mare sumă

Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri cu unanimitate de voturi bugetele  proprii ale Județului Vrancea şi instituțiilor publice de sub autoritatea sa, pe anul 2024. Valoarea totală a bugetului este de 585.929.000 lei. Astfel, pentru secțiunea de dezvoltare, suma alocată este de aproape 359 de milioane de le, adică 61,27 % din buget. Pentru secțiunea de funcționare, suma alocată este de aproape 227 milioane de lei, adică 38,73 % din totalul bugetului aprobat. ”Mulțumesc consilierilor județeni pentru votul de încredere acordat, prin adoptarea în unanimitate a bugetului pentru anul 2024. Și în acest an punem accent pe dezvoltarea județului, iar proiectele de investiții rămân o prioritate”, a transmis președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

          Dumitru Diță, directorul Direcției Economice din Consiliul Județean Vrancea, a explicat plenului Consiliului Județean că bugetul aproape se va dubla în acest an odată cu intrarea la finanțare a unor proiecte derulate de administrația județeană. „Bugetul județului Vrancea se va majora în anul 2024 cu sumele pentru proiectele cu finanțare externă pentru care nu am semnat încă contractele de finanțare. Mă refer aici la Campusul Universitar, care are o valoare de 30 de milioane de euro, modernizarea DJ 204 E în valoare de 25 de milioane de euro, realizare sistem de iluminat public pe drumurile județene în valoare de 5 milioane de euro, înființare Parcul Industrial în valoare de 20 de milioane de euro, reabilitare energetică la Palatul Administrativ al Consiliului Județean în valoare de 5 milioane de euro. În total, aproximativ 85 de milioane de euro, adică 425 de milioane de lei. Înseamnă că bugetul pe anul 2024 se poate aproape dubla până la finele anului. La momentul în care vom avea semnate contractele de finanțare vom rectifica bugetul și vom introduce aceste sume“, a afirmat Dumitru Diță. În acest context, bugetul anului 2024 va ajunge la aproximativ 1,1 miliarde lei.

De asemenea, Consiliul Județean Vrancea a repartizat instituțiilor subordonate alocații bugetare pentru anul 2024. Cea mai mare sumă, respectiv 98,2 milioane de lei, va fi alocată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Şcoala „Elena Doamna“ va avea un buget de 6  milioane de lei. Muzeul Vrancei va primi peste 9,3 milioane lei, iar Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Măicăneşti va primi puțin peste 1,7 milioane de lei, în timp ce CSEI Mihălceni va primi peste 2,6 milioane de lei. Serviciul Public de Evidenţă a Persoanei va avea un buget de 4 milioane lei.

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu“ va avea un buget de 4 milioane lei, iar Centrul Cultural Judeţean va primi 3,3 milioane lei. Administraţia judeţeană a alocat Serviciului Public Județean Salvamont suma de 3,5 milioane de lei, iar pentru Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon“ Focșani a fost alocată suuma de 2 milioane de lei. Pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea administrația județeană a alocat 2,5 milioane de lei. Asociația de Dezvoltare intercomunitară Vrancea Curată a primit 1,8 milioane de lei, iar Compania de Utilități Publice SA a primit suma de 1,5 milioane de lei, reprezentând contribuția Consiliului Județean la programul de modernizare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare, care este în desfășurare, la care U.A.T. Județul Vrancea este partener. Și pentru UAT Dumitrești se alocă 1.000.000 lei pentru proiectul ”Modernizare DJ 204P în comuna Dumitrești”.

Pentru Catedrala „Sfânta Cuvioasa Parascheva“ din Focșani a fost alocată suma de 700 mii lei, pentru Mănăstirea Mera suma de 500 de mii lei, iar pentru Parohia Străoane de Sus a fost alocată suma de 300 mii lei.

Pentru finanțarea proiectelor destinate tinerilor în baza Legii nr. 350/2005 se alocă în acest an fonduri nerambursabile în valoare de 2.000.000 lei.

În ședința de ieri au mai fost dezbătute și aprobate mai multe proiecte de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici: „Amplasare  și punere în funcțiune a 6 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice în județul Vrancea”; „Modernizare DJ 205 N sector intersecție DJ 205 B – Jariștea – Scânteia, km. 4+000 – km. 11+200, L=7,20 km.”; „Continuare de lucrări pentru modernizare DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Spulber – Nereju – Brădacesti, km 0+000 – km 34+000, L = 34km”; “Reabilitare si modernizare  DJ 205L, sector DN 2D-Negrilești, km.18+152-km. 21+552, L=3,40km., comuna Negrilești, județul Vrancea”; „Reabilitare pod din beton armat pe D.J. 204 D, peste râul Putna, în localitatea Vulturu, km. 24+400”, județul Vrancea“.

Tot ieri, plenul Consiliului Județean a aprobat proiectele de hotărâre privind înființarea Locuinței minim Protejate 1, 2,3 Dumbrăveni în structura DGASPC. Alte trei astfel de locuințe minim protejate din Odobești vor fi înființate în structura DGASPC Vrancea. Și la Panciu vor fi înființate 2 locuințe minim Protejate care vor funcționa tot în structura DGASPC Vrancea. De asemenea, plenul Consiliului Județean Vrancea a aprobat o serie de proiecte dee hotărâre ce vizează organizarea și funcționarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

Informații complete despre buget pot fi citite accesând linkul – https://cjvrancea.ro/wp-content/uploads/2024/02/Bugetul-CJ-FINAL.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?