Proiectul jurnalistic marca Monitorul de Vrancea – #podcast de #Vrancea – continuă cu episodul 17, invitat fiind comisar-șef Remus Nica, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.
Mereu conectați, pe telefoane, în rețele, pe televizoare, în știri și emisiuni, mereu la (în) curent cu toate care (ni se spune că) se întâmplă, ajungem să credem că știm tot, că ne sunt cunoscuți toți, că putem judeca, desigur, în cunoștință de cauză, pe toți și toate. Dar sunt momente când o situație ori un om ne arată că ceea ce consideram a fi o axiomă, era, de fapt, o falsă ipoteză. Sunt momente când ni se dezvăluie că dincolo de uniformă există omenie, că dincolo de instituție există oameni.
Comisarul-șef Remus Nica a vorbit despre „valul de pensionări”, una dintre expresiile favorite ale presei, din IPJ Vrancea, „val” care i-a inclus, în ultima lună a anului trecut, pe comisarul-șef Alexandru Cara, fostul șef al Poliției municipiului Focșani, pe comisarul șef Cătălin Stegărescu, fostul șef al Poliției Rutiere Vrancea, fost adjunct al șefului IPJ Vrancea.
Inspectorul șef al IPJ Vrancea a vorbit și despre relația cu sindicatele din poliție, dar și despre intervenția polițiștilor în cazul unor manifestații cum sunt cele care au loc în această perioadă în țară. De precizat că podcastul a fost filmat marți, 16 ianuarie.
De ce nu mai vor tinerii să se facă polițiști așa cum își doreau alte generații și cum a fost viața de student pentru el însuși?
Sherlok Holmes sau Hercules Poirot?
Filme, seriale sau cărți?
Care e desertul preferat?
Cum a fost copilăria în Jariștea?
Comisarul-șef Remus Nica a răspuns cu umor și acestor întrebări, adresate cu oarecare reținere de Violeta Ciobotaru-Balion, redactor-șef la Monitorul de Vrancea.
Inspectorul-șef al IPJ Vrancea a povestit că nu a intrat din prima la Academia de Poliție din cauză că mai avea ceva de studiat la Istorie, așa că, timp de un an, a fost profesor suplinitor chiar la școala din Jariștea. Comisarul – șef a vorbit și despre începuturile carierei sale, la poliția din orașul Mărășești, dspre secțiile de poliție din județ, poliția de proximitate din orașe și lipsa de personal.
Există discriminare de gen în Poliție sau sunt femei în funcții de conducere?
Ce e cu detectivii particulari și ce pot face aceștia concret?
Care a fost rolul exercițiului privind luarea de ostatici, care a avut loc în zona Palatului Administrativ din Focșani?
De ce consumul de droguri rămâne un fenomen și cum răspunde celor care spun că nu se face suficient la nivel instituțional?
Are un câine și dacă da, e polițist?
Răspunsuri la toate aceste întrebări și multe altele aflați, desigur, în podcast, Mai erau multe întrebări de adresat, dar, dacă timpul va avea răbdare, comisarul-șef Remus Nica, tatăl a doi copii și biciclist pasionat, va reveni la Monitorul de Vrancea.
Nu uitați să vă abonați, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.
De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.
Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/
Ne găsiți și pe:
FACEBOOK- https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea
INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/
TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1
#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante
#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ