Un bărbat a fost condamnat la închisoare cu executare și obligat totodată să achite daune victimei sale – un băiețel pe care încercase să îl violeze. Fapta acestuia a avut loc în vara acestui an, într-o comună din județul nostru, chiar la domiciliul inculpatului. Potrivit rechizitoriului, inculpatul îl ademenise pe băiatul de 12 ani în locuință, iar aici a încercat să întreţină relaţii sexuale anale cu acesta, prin constrângere. A doua zi de la faptă, bărbatul a fost arestat preventiv, iar ulterior măsura a fost prelungită succesiv, inclusiv după ce a fost trimis în judecată. Luna trecută, bărbatul a fost găsit vinovat: „(…) condamnă pe inculpatul (…) sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la viol (…), la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 6 luni închisoare, în regim de detenție.
(…) interzice inculpatului ca pedeapsă complementară să comunice cu persoana vătămată (…), atât direct cât şi prin mijloace de comunicare la distanţă, respectiv se interzice inculpatului să se apropie de locuinţa, școala sau de orice alt loc în care se află persoana vătămată (…), la mai puţin de 50 de metri pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.
(…) interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie să comunice cu persoana vătămată (…), atât direct cât şi prin mijloace de comunicare la distanţă, respectiv se interzice inculpatului să se apropie de locuinţa, școala sau de orice alt loc în care se află persoana vătămată (…), la mai puţin de 50 de metri, din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare şi până când pedeapsa închisorii a fost executată sau considerată ca executată. (…) se va deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata măsurilor preventive, de la 01.07.2023, până la 27.11.2023. (…) menţine măsura arestării preventive a inculpatului. (…) admite acţiunea civilă exercitată de persoana vătămată minoră, prin apărător din oficiu, și obligă inculpatul să plătească persoanei vătămate (…) suma de 10.000 lei, reprezentând daune morale”, se arată în sentință, care a fost atacată cu apel de inculpat.
Foto cu rol ilustrativ, sursa: Ron Lach – https://www.pexels.com/ro-ro/