Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Proiectul „Ecosistem digital interconectat și integrat în cadrul UAT Municipiu Adjud” a fost finalizat

Primăria Municipiului Adjud a finalizat proiectul „Ecosistem digital interconectat și integrat în cadrul UAT Municipiu Adjud”. Conferința de închidere a avut loc vineri, 22 decembrie 2023. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, axa prioritară ”Administraţie publică şi sistem judiciar accesibile şi transparente”, operațiunea ”Introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanţă cu SCAP. Elaborarea Strategiei de Management și Dezvoltare a Primăriei Municipiului Adjud a presupus realizarea unei radiografii a structurii aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Adjud, evidențiind procesele interne și activitățile, modul de organizare și personalul, mecanisme și proceduri existente, strategii existente. Implementarea sistemului de management strategic Balanced Scorecard: Balanced Scorecard (BSC) este un sistem de management strategic necesar instituțiilor din administrația publică pentru o mai bună planificare, coordonare și monitorizare a performanței organizaționale.

Implementarea sistemului de management al calității totale CAF: CAF este un instrument folosit la nivel global, creat special pentru entitățile publice, care permite stabilirea unui diagnostic al modului de funcționare a instituțiilor publice prin utilizarea principiilor managementului calității totale.

Au avut loc achiziția a 40 de stații de lucru moderne și implementarea unui sistem informatic pentru optimizarea procedurilor și fluxurilor de lucru.

La nivelul UAT Municipiul Adjud fost implementat un ecosistem digital interinstituțional interconectat și interoperabil care include un modul de comunicare interinstituțională, platformă de lucru colaborativ, platformă de management al identităților, modul de semnare electronică, baze de date partajate, modul de management al documentelor și fluxurilor de lucru destinat creșterii gradului de transparentizare și trasabilitate a actului administrativ, soluție de email certificată, medii de lucru colaborativ, sistem de exploatare a fluxurilor curente a arhivei electronice retrodigitalizate și a arhivei electronice curente.

Principala entitate beneficiară a activității de implementare a ecosistemului în cadrul proiectului a fost Direcția de Asistență Socială Adjud. Odată cu aceasta, alte 9 entități din cadrul UAT Municipiul Adjud își desfășoară activitatea curentă în ecosistemul digital interoperabil, ca instituții cu responsabilități partajate: Casa de Cultură ”Tudor Vornicu”, Biblioteca Municipală ”Elena Lahovary”, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Balș”, Școala Gimnazială ”Principele Radu”, Serviciul Public de Iluminat Municipal, Serviciul Public Transport Local Persoane, Utilități Publice Municipale, Apoterm, Club Sportiv Municipal Adjud.

În cadrul activității au fost prevăzute interconectarea și standardizarea structurilor/sistemelor back-office prin crearea capabilităților de transfer în timp real de informații/date în format structurat și de documente prin canale de comunicații interinstituționale auditabile care să permită digitalizarea ”end to end” a proceselor specifice. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4 milioane de lei. Proiectul a fost implementat în perioada 29.04.2022-29.12.2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?