După dotarea unităților de învățământ pe care le are în subordine cu echipamente tehnologice, Consiliul Județean Vrancea caută pe SEAP și alte dotări adecvate. Este vorba despre un proiect pentru dotarea școlilor speciale din subordine, a cabinetelor de asistență psihopedagogică din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) și a Palatului Copiilor, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Concret, se dorește echiparea laboratorului de informatică din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni (FOTO), a sălilor de clasă din cadrul Palatului Copiilor Focșani și a celor din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni, plus a cabinetului de consiliere psihopedagogică din cadrul CJRAE Vrancea.
Valoarea estimată a contractului este de 1.163.848,48 lei, una dintre cerințe fiind aceea ca bunurile să fie de cea mai bună calitate, proiectate pentru a rezista unei utilizări intense în condiții dificile/ grele, dat fiind că „vor fi utilizate la nivelul unor instituții publice care deservesc un număr mare de beneficiari, în majoritate cu nevoi speciale”. „Nevoia de achiziționare a unor dotări moderne pentru instituțiile menționate (…) a fost identificată prin Strategia de dezvoltare a Județului Vrancea pentru perioada 2021 – 2027. (…) una din prioritățile majore pentru cele 3 centre de educație incluzivă din județul Vrancea este reprezentată de asigurarea unei mai bune dotări a cabinetelor medicale, logopedice, a atelierelor etc. Pentru satisfacerea acestei nevoi a fost încheiat contractul de finanțare (…) având ca obiect implementarea proiectului”, se explică în caietul de sarcini.
Și, dat fiind că este vorba despre 5 unități, contractul a fost împărțit în tot atâtea loturi. Iar pentru lotul 1 – mobilier în săli de clasă CSEI „Elena Doamna” (valoare estimată 649.294,80 lei fără TVA) se caută 15 scaune preșcolari grupa mică și tot atâtea pentru preșcolari grupa mare, câte șase mese preșcolari grupa mică și preșcolari grupă mare, trei dulapuri pentru jucării/ materiale specifice centrelor de activitate, trei biblioteci de înălțime joasă cu rafturi deschise, 33 catedre și scaune pentru profesori, 240 de dulapuri individuale pentru elevi, dar și câte 30 de dulapuri pentru depozitarea materialelor didactice, mese pentru echipamentele audiovizuale, suporturi pentru prezentare planșe și cuiere de perete.
Lotul 2 este cel aferent mobilierului pentru CSEI Mihălceni (valoare estimată 196.756 lei fără TVA), adică 123 de pupitre individuale reglabile + scaune reglabile elevi, 10 catedre și 10 scaune profesori, 9 mese pentru echipamentele audiovizuale, 108 dulapuri individuale pentru elevi, 10 pentru depozitarea materialelor didactice, 6 table magnetice și 9 cuiere de perete. La lotul 3, destinat mobilierului de la CSEI Măicănești (valoare estimată 216.431,60 lei fără TVA) este vorba despre 110 pupitre individuale reglabile + scaune reglabile elev, 11 catedre și 11 scaune profesori, 3 table magnetice, 22 dulapuri pentru depozitarea materialelor didactice, 11 suporturi pentru prezentare planșe, 110 dulapuri individuale pentru elevi și 4 fișete metalice pentru depozitare materiale.
Lotul 4, destinat mobilierului de la Palatul Copiilor (valoare estimată 98.378 lei fără TVA): 120 pupitre individuale reglabile + scaune reglabile elevi, 10 suporturi pentru prezentare planșe, 20 de cuiere de perete și 10 dulapuri pentru depozitarea materialelor didactice. Ultimul lot, cel cu numărul 5, cel pentru dotarea cabinetului de consiliere psihopedagogică din cadrul CJRAE Vrancea are o valoare estimată de 2.988,08 lei fără TVA, bani calculați a fi necesari pentru o masă cu înălțime reglabilă, un scaun cu înălțime și înclinare reglabile, un scaun ergonomic birou, 2 fotolii cu suprafață ușor de igienizat, 2 fotolii minge, un flipchart, o masă logopedică, o bancă logopedică, o oglindă logopedică și o tablă școlară magnetică.
În caietul de sarcini se mai ia în considerare încă un aspect, anume garanția, care trebuie să fie de cel puțin trei ani de la data livrării produsului și care trebuie să acopere repararea sau înlocuirea și să includă un contract de service cu opțiuni de preluare și returnare sau reparații la fața locului. Și, din ce se specifică în documentație, termenul de finalizare a contractului de achiziție, inclusiv efectuarea plăților, ar trebui să fie 30 iunie 2024.
Sursa foto: Facebook/Centrul Școlar Mihălceni