Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

FOTO: A doua ediție a proiectului AddictOFF s-a încheiat

S-a încheiat cea de a doua ediție a proiectului AddictOFF demarat de către asociația Afemis și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea prin finanțare în baza Legii 350/2005. Scopul acestui proiect a fost acela de a promova interesele tinerilor și de a stimula participarea acestora la actul educațional și la viața socială, economică și culturală prin participarea acestora la tabăra AddictOFF, dar și implicarea în campania de prevenire din școlile din municipiul Focșani.

Viziunea noastră a fost să venim în sprijinul educaţiei formale şi să contribuim la dezvoltarea procesului de educaţie pe plan local, facilitând accesul tinerilor la informații și implicarea lor directă în realizarea și implementarea unei campanii de promovare a sănătății și reducerii a dependențelor cum ar fi alcool, tutun, droguri, internet”, a precizat Alina Georgescu, președintele asociației Afemis. Consumul de droguri este un subiect care necesită măsuri de prevenție și combatere permanente.

Toți cei prezenți la campania de prevenire au fost de acord că este nevoie de o strânsă colaborare între părțile implicate în lupta cu drogurile și că doar ținând cont și de munca celuilalt, putem găsi împreună soluţii pentru protejarea copiilor comunităţii noastre. „Mulțumim pe această cale tututor celor ce s-au implicat și au sprijinit acțiunile noastre și au făcut posibil acest proiect. Mulțumim Consiliului Județean Vrancea pentru susținerea acestui proiect ajuns la cea de a II-a ediție, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, partenerilor noștri de la Asociația Preventis din Cluj Napoca, doamnei psihiolog Claudia Constantin pentru că ne-a fost alături și anul acesta, doamnei cms. șef Manolache Monica de la Biroul Siguranță Școlară pentru implicarea alături de noi în prevenirea consumului de droguri și a comportamentelor adictive, profesor Consilier Școlar Fotache Nadia, diriginte profesor Tudorache Simona, diriginte profesor Lovin Adrian de la Școala Gimnazială „Oana Diana Renea” Focșani, diriginte Pîrvu Verginica Mirela și diriginte Oprea Tiberiu de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani, consilier profesor Orania Zdrîncu de la Direcţia Judeţeană de Sport Vrancea.

Pentru a ţine copiii departe de droguri, noi trebuie să fim lângă ei. Şi când spunem să fim, ne referim la trei categorii sociale: părinţi, profesori şi autorităţi. În acest demers, părinţii sunt cei mai importanţi dar şi ei trebuie, la rândul lor, să fie instruiţi de către autorităţi pentru a le creşte capacitatea de a identifica o eventuală tendinţă a copilului către viciu, vreun semn al unui eventual debut în consum sau instalarea unei dependenţe. Şi, iată că, în acest demers, rolul autorităţilor este să acţioneze în mai multe direcţii: acţiuni de instruire şi totodată intervenţie preventivă pentru copii cu ajutorul părinţilor şi al profesorilor”, a mai spus Alina Georgescu, președintele asociației Afemis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?