Consiliul Județean Vrancea a fost vineri gazda unei întâlniri pe tema locuințelor formale și informale din județ. Ședința de lucru a fost condusă de Oana Pavel, arhitect-șef al județului, aceasta aducând la cunoștința participanților aspecte privind nevoia de reglementare a locuințelor informale, acele locuințe construite fără respectarea prevederilor legale, implicit fără posibilitatea de a avea, de cele mai multe ori, condiții decente de locuit, de la lipsa apei și canalizării, până la lipsa curentului electric.
Au fost prezenți la întâlnire primarii Florin Nichifor-Adjud și Mariean Pleșa-Tâmboiești, subprefectul Claudia Serafimciuc, directorul CUP SA Gheorghe Vasilescu, șefi servicii din cadrul Electrica, dar și reprezentanții Serviciului Urbanism din mai multe localități: Adjud, Panciu, Suraia, Dumitrești, Chiojdeni, Măicănești, Bălești, Slobozia Bradului și Homocea.
Discuțiile au fost purtate în jurul ideii de a dezvolta planuri concrete pentru înființarea comisiilor de identificare a locuințelor respective, la nivelul fiecărui UAT, comisii care să implementeze prevederile Legii 115/2019. Arhitectul-șef al județului a transmis reprezentanților UAT-urilor prezenți la întâlnire faptul că este necesar să fie identificate așezările informale, de la poziționarea lor până la numărul oamenilor care locuiesc în ele, pentru a se putea găsi soluții concrete de reglementare din punct de vedere urbanistic a zonelor respective. „Există mii de vrânceni aflați în situații defavorizate care au nevoie să trăaiscă în condiții de siguranță, în condiții de igienă, iar rolul autorităților locale și județene este să susțină dorința oamenilor de a avea o viață mai bună“, a precizat Oana Pavel.