Republica Federală Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, sprijină din nou proiectul „Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România”, cu o sumă totală de 1.000.000 de euro. „Republica Federală Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, sprijină din nou proiectul „Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România” cu o sumă totală de 1.000.000 de euro. Finanţarea iniţială de 900.000 de euro a fost suplimentată cu 100.000 de euro.
Ambasadorul Germaniei, dr. Peer Gebauer, şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sift, au semnat astăzi la Ambasada Germaniei la Bucureşti acordul de finanţare pentru întreaga sumă de 1.000.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES de Ambasada Germaniei la Bucureşti. Potrivit sursei citate, peste 900 de profesori şi educatori vor putea să beneficieze astfel de aceste indemnizaţii. Scopul este de a asigura o predare de înaltă calitate în limba germană. În cadrul proiectului sunt sprijinite şi echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învăţământul în limba germană maternă.
„Putem suplimenta şi anul acesta finanţarea pentru învăţământul în limba germană. Acest lucru mă bucură foarte mult, deoarece proiectul aduce o contribuţie semnificativă la promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană şi pentru înţelegerea reciprocă. Peste 22.000 de copii şi elevi beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă. Prin acest proiect investim în următoarea generaţie şi o susţinem cu profesori şi educatori care se angajează personal pentru o educaţie excelentă. Prin măsuri de formare profesională şi manuale moderne, în România se poate oferi o educaţie în limba germană de înaltă calitate pedagogică.
Avem în Fundaţia Saxonia un partener puternic, care s-a ocupat încă de la început de proiectul de susţinere a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România”, a declarat ambasadorul Peer Gebauer. Cu această finanţare se doreşte susţinerea limbii germane la nivel de limbă maternă în unităţile de învăţământ de stat din România şi reducerea lipsei de cadre didactice calificate, se mai arată în comunicat. „Scopul proiectului este ca prin pregătirea regulată a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană şi prin dezvoltarea unor manuale moderne în limba germană să ofere elevilor din România posibilitatea învăţării limbii germane la nivel de limbă maternă. Totodată se doreşte motivarea tinerilor vorbitori de limba germană în a-şi alege o carieră didactică”, a menţionat Ambasada Germaniei la Bucureşti.