Ediția: Sâmbătă 11 Ianuarie 2025 Nr. 6790
Ediția: Sâmbătă 11 Ianuarie 2025 Nr. 6790

Focșani. Echipamente performante pentru atelierele de practică din două licee

659.100 de lei este suma pe care reprezentanții administrației locale din municipiul Focșani au calculat-o pentru un contract de furnizare a dotărilor necesare pentru crearea mediului de învățare tehnic, contract pe care l-au scos la licitație pe SEAP. Mai precis, este vorba despre proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din municipiul Focșani”, respectiv a atelierelor de practică. Contractul are în vedere două loturi, corespondente pentru tot atâtea unități de învățământ: materiale de instruire și produse cosmetice în vederea asigurării unui proces educațional de calitate, modern și incluziv pentru Liceul tehnic „G.G. Longinescu” (valoare estimată 329.550 lei fără TVA) și dotarea cu unelte, truse, mașini și aparate în vederea asigurării unui proces educațional de calitate, modern și incluziv la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” (FOTO) (valoare estimată 329.550 lei exclusiv TVA).

După cum se explică în caietele de sarcini, investițiile urmăresc „accesarea fondurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prin componenta C15 – Educație”. Obiectivele urmărite prin dotarea liceelor țin de asigurarea accesului elevilor din municipiu la tehnologie, respectiv „asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru toți elevii care frecventează școlile din municipiul Focșani. Sporirea calității și siguranței mediilor de învățare prin dotarea cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente de laborator (…). Asigurarea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic prin echiparea atelierelor de practică cu materiale și echipamente de specialitate, inclusiv echipamente digitale, în funcție de specializarea lor și de nevoile lor concrete”.

Acestea fiind spuse, la Liceul „G. G. Longinescu”, cel care va câștiga licitația trebuie să realizeze și să livreze seturi complete de make-up (18), de frizerie (18), de manichiură (18), pedichiură (6), cosmetice (18), de coafor (30), precum și seturi materiale sterilizare (18) și un set de aparatură. În același timp se caută și mobilier laborator estetică: câte 15 posturi de lucru coafor, echipate cu chiuvete/ mască chiuvetă și scaune coafor/ frizer, 15 corpuri iluminat – lumină neutră, câte 10 scaune de lucru, șase dulapuri soldat cu două uși, câte cinci mese maniuchiură care trebuie echipate cu sertare, ventilatoare și lămpi de lucru, tot cinci dispensere săpun lichid și alte cinci z-turi hârtie, câte trei bucăți ucenic sertare unitate spălare și scafe, câte două bucăți ucenic cosmetică cu sertare, paturi cosmetică, lămpi cosmetică de 100 w, două bucăți vapozon, cabine cosmetică multifuncționale, șine cu draperie, aparate ceară corporală cu decantor 2 litri, ceară cartuș și ceară facială 500 ml, lămpi-ring light 50 cm, comode cosmetică cu oglindă și becuri, dispensere cearceaf de unică folosință, un scaun pedichiură profesional, o cădiță picioare, un ucenic pedichiură și un scaun lucrător, un autotoclav Enbio clasa B,2,7 l, un panou shooting 2×2, un dulap depozitare materiale – zona sterilizare, pentru care trebuie să fie furnizate și o chiuvetă cu mască, sertare și poliție și un paravan separator. Totodată, furnizorul trebuie să ia în calcul și asigurarea, dacă este cazul, de mentenanță și remediere a defecțiunilor apărute la produse, în perioada de garanție.

La „Edmond Nicolau” se caută un dulap de sablare cu cabină 350 litri și aspirator, o mașină de debitat cu bandă, o masă de trasat, un aparat de curățat cu ultrasunete plus soluție, un aparat sudură Mig-Mag (butelie, reductor, sârmă) – adresabil CNC, un aparat sudură Tig și accesorii, un strung CNC, un set capete de frezare, o mașină CNC de tăiat cu plasmă, două kit-uri tăiere plasmă, 15 micrometre digitale și șublere, cinci comparatoare electronice, două microscoape digitale, 15 stații de lipit cu accesorii, 20 de stații de lipit reglabile, 8 osciloscoape digitale cu două canale, stații de lipit cu aer cald și generatoare de semnal, 24 truse de electronist și de unelte sertizare, șase bormașini coloană de găurit cablaje, două mașini de făcut cablaje, 200 de plăci de cablaj imprimat, 30 de kit-uri nivel intermediar, 30 kit-uri rezistori și seturi leduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?