Ediția: Joi 12 Decembrie 2024. Nr 6778
Ediția: Joi 12 Decembrie 2024. Nr 6778

GALERIE FOTO: Câștigătorii Concursului „Ce-ți dorim noi ție, dulce Românie? Anii mulți să-ți fie din 100, 1000!”

Concursul „Ce-ți dorim noi ție, dulce Românie? Anii mulți să-ți fie din 100, 1000!”, organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea pentru reducerea violenței școlare, și-a găsit câștigătorii și în anul 2023.

La secțiunea scenariu filmat gimnaziu a câștigat Școala gimnazială „Simion Cristian” Andreașu de Jos, cu mesajul „Acceptă-l pe celălalt. Violența nu este o soluție. Fii prieten cu toți și vei crea o societate armonioasă.” Scenariul a fost scris de elevii Sârbu Narcisa, Budeanu Valentin, Andreiu Marian și Pîrlea Delia, iar în filmare au interpretat Bouroș David Florentin, Sîrbu Narcisa, Petrescu Andrei, Bouroș Andrei Adelin, Cruceanu Maya, Bouroș Marco Alin, Mereuță Ioana, Andreiu Marian și Budeanu Valentin, coordonați de profesorii Tănăsoiu Marius-Gabriel și Ionașc Marcela.

La secțiunea scenariu filmat liceu a câștigat Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, cu mesajul „Dacă ne-am opri în momentul în care vedem că-l facem pe celălalt să sufere, totul ar lua o turnură pozitivă. Cu toții putem face lumea mai bună.” Scenariul lor a fost scris de Chiriță Andreea, Ciobotaru Teodor, Pelin Adela, Sima Lavinia, iar actori au fost Sima Lavinia, Popovici Ștefan, Năstăsache Roxana, Chiriță Andreea, Ciobotaru Teodor, Lepădatu Andra, Radu Irma, Marin Sebastian și Pelin Andreea, coordonați de profesor Carmen Ion.

Ambele unități școlare câștigătoare la secțiunea scenariu filmat au obținut și marile trofee, cu un punctaj cumulat pentru scenariu scris și filmat.

Celelalte scenarii la secțiunea scenariu filmat gimnaziu au fost Școala Gimnazială Faraoanele comuna Vârteșcoiu și Școala Gimnazială „Oana-Diana Renea” Focșani.

Scenariul Școlii Gimnaziale Faraoanele comuna Vârteșcoiu a câștigat locul doi și a fost scris de elevele Alexandra Stan și Ardeleanu Simina, fiind ulterior dramatizat de Alexandra Stan, Ilie Diana, Ardeleanu Simina, Mihăilă Andreea, Budeanu Robert, Catană Ofelia, Țibrea Mădălina, Țibrea Maria, Ștefan Bianca, Crivăț Daria, Mohamad Daniel, Blezu Alexandra, coordonați de profesor Matei Mirela.

Scenariul Școlii Gimnaziale „Oana-Diana Renea” a fost scris de elevii clasei a VII-a B, dintre care ulterior au interpretat rolurile de actori Holbea Paula, Bratu Alexandra, David Claudia, Matei Crina, Moisa Natalia, Grosu Alexandru, Goia Răzvan, Lemnaru Cristian, Hrubaru Ana și Bari Dănuț coordonați de profesor Ionelia Burghelea și consilier școlar Fotache Nadia.

La secțiunea scenariu filmat liceu, locul II a fost câștigat de Liceul Tehnologic „G.G.Longinescu” Focșani, cu un scenariu scris de Stan-Macovei Bianca-Elena, interpretat ulterior de elevele Riciu Elena, Ioniță Maria Mădălina, Turoiu Ana Maria, Pasat Beatrice și Moraru Andreea, editor audio-video Mironică Mircea, coordonați de profesorii Ivan Mihaela și Cristea Florin.

Locul III la secțiunea scenariu filmat liceu a fost câștigat de Colegiul Național „Al.I.Cuza” Focșani, prin interpretarea elevilor Bîgiu Maria, Mândru Alex, Pârlea Alexandra, Șerban Denisa, Bârlă Miruna și Lepădatu Denisa Gabriela, coordonați de profesor Voicu Voicuța.

Celelalte licee participante la concursul de scenarii filmate au fost Colegiul Tehnic „V.D.Cotea” Focșani, profesor coordonator Bîlcan Irina și Liceul Tehnologic „Al.I.Cuza” Panciu, coordonator Iliescu Luminița Elena.

Jurizarea a fost asigurată de doamna Zrincu Orania din partea Centrului de Tineret Focșani, de Chiriță Mihaela din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea și de Subinspector Caba Simona din partea Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

Concursul poate fi vizionat cu sprijinul sponsorului inVrancea.ro:

 

Premiile oferite au fost asigurate cu ajutorul sponsorilor – Decathlon Focșani, Autodeluxe Electric SRL și Laris Focșani.

Câștigătorii marilor trofee au primit cărți scrise de Eva Mozes Kor, una dintre supraviețuitoarele românce din lagărele naziste, iar spectatorii au putut audia în timpul jurizării pasaje lecturate din lucrarea „The Power of Forgiveness” scrisă de ea, precum: „După cum spuneam, nu pot schimba ce s-a întâmplat. Pot schimba doar atitudinea mea față de cele întâmplate. Nu pot schimba de asemenea nici pe agresor. Dar, nelăsându-mă înnebunită – răspunsul predictibil pe care autorul îl caută – îmi pot lua cea mai bună revanșă.”

În cadrul proiectului educativ au fost realizate mai multe materiale audio-video de reamintire a istoriei și a identității naționale, parte a ceea ce suntem, preocuparea specifică adolescenței.

Ultima activitate în proiect a fost participarea la evenimentul „Un pas înainte” organizat de Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, privind sănătatea mentală în familiile cu adolescenți, unde, în calitate de consilier școlar am subliniat importanța acceptării necondiționate de sine, care pornește de la iubirea necondiționată din familie.

Comunicat din partea coordonatorul proiectului „Ce-ți dorim noi ție, dulce Românie? Anii mulți să-ți fie: din 100, 1000!”, consilier școlar Soare Iulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?