În perioada 13-17 martie, la Liceul Tehnologc „Eremia Grigorescu” din Mărășești s-a desfășurat programul național „Școala altfel”. Săptămâna a debutat cu o serie de activități, printre care: jocuri de geografie, proiecte, conferințe și activități practice de științe în care elevii au determinat calitatea apei potabile, sub îndrumarea doamnelor profesoare Anghel Lavinia, Drilea Mariana și Iankovszky Cristina.
Ziua de marți a fost dedicată evenimentelor culturale și a inclus o serie de activități legate de artă, ca „Secretul fotografiilor reușite” (activitate coordonată de doamnele profesoare Oana Dima și Cremona Murariu) și a fost organizat atelierul de creație „Geometry Art” (cu ocazia Zilei internaționale a matematicii), coordonat de doamna profesoară de matematică Zota Maria Magdalena. La activitate au participat elevii din clasele 5-8. Cele mai reușite desene au fost premiate și afișate pe holul școlii. Prin aceasta activitate s-a urmărit dezvoltarea interesului elevilor pentru obiectul matematică și conștientizarea faptului că elemente de geometrie se regăsesc pretutindeni în cotidian. Pe lângă aceste activități, au fost organizate și instruiri de acordare a primului ajutor (cu sprijinul doamnelor asistente medicale Anca Floria și Corina Cotîrleț), jocul interactiv „Ghicește cine este”, film, experiențe virtuale, Conferințele Toli, „Dă block agresivității” și altele.
Miercuri și joi au fost realizate activitățile: „Antreprenoriatul”, „Recunoaște melodia”, „Să fii un consumator responsabil”, „Cafeneaua meseriilor”, „Examenul maturității”, proiectul „Cetățeanul”, „Alimentație sănătoasă”, „Filozofie în blugi”, „Școala Discovery”, concurs „Cine știe, câștigă”, „Spune NU violenței”, „Ora de prim ajutor”, „Invitație la lectură”, excursie la Iași (Palatul Culturii și Grădina Botanică), activități sportive coordonate de doamna profesor Emilia Costache și altele.
Săptămâna s-a încheiat cu atelierul de creație artistică ce a avut ca obiect de activitate modelarea lutului. Prin intermediul acestei activități s-a dorit ca elevii să intre în legătură cu unul dintre cele mai vechi meștesuguri ce au fost practicate peste tot în spațiul românesc, din cele mai vechi timpuri dar care astăzi este tot mai puțin practicat. Lutul a prins viață în mâinile tremurânde ale copiilor care s-au lăsat călăuziți de Inspirație, Bucurie și Uimire, făurind o serie de obiecte minunate. Dar fără să-și dea prea bine seama și lutul a „modelat” în sufletele copiilor o serie de trăsături ale caracterului, precum Răbdarea și Tenacitatea, calități fără de care n-ar putea exista Frumusețea Omului în zilele noastre. Atelierul a fost coordonat de doamnele profesoarele Alina Madlen Bădeanu și Burlacu Sanda.
Tot vineri, printre altele, a avut loc și concursul pe teme francofone, „100 de întrebări pentru un CAMPION” (100 questions pour un CHAMPION), activitate coordonată de doamnele profesoare Anca Broina și Oana Dima. Echipele participante au fost clasa a 8-a de la Liceul Tehnologic „Eremia Teodoroiu” și clasa a 8-a A de la Școala Gimnazială Ecaterina Teodoroiu; scor final: 28-24 pentru echipa liceului.
Comunicat de presă