- Prima i-a aparținut campioanei de la greutate, Bianca Gelber
Când am scris comentariul de ieri din Monitorul de Vrancea, despre importanța locului obținut de Claudia Prisecaru la Campionatul European de Atletism de la Munchen, nu aveam toate informațiile despre rezultatele sportivilor români. Și, ca urmare, nu puteam risca aprecieri de necombătut. Știam doar că sportiva de la CSM Focșani 2007, pregătită de profesorul Cristian Orza, a scos maximum din ce putea scoate la competiția din acest an a atletismului european și că a făcut o mare performanță. Ieri, Federația Română de Atletism a publicat pe pagina sa de facebook: ”Punct final al Europenelor de la Munchen. Ieri seară (21 august), după o săptămână de întreceri pe „Olympiastadion” din Munchen, s-a încheiat cea de-a 26-a ediție a Campionatelor Europene în aer liber, rezervată seniorilor. O ediție care, cel puțin pentru noi, va intra în istorie. Și aceasta pentru că, după 20 de ani, tot pe același stadion olimpic din Capitala Bavariei, Bianca Ghelber (antrenor Mihaela Melinte) câștiga pentru România mult dorita medalie de aur, la aruncarea ciocanului. Trofeu care ne-a adus un onorant loc 19 în clasamentul pe națiuni.
Din cei 21 de atleți (9 la feminin și 12 la masculin) care ne-au reprezentat, au mai punctat în finale Claudia Prisecaru (antrenor Cristian Orza), a șasea la 3000 m obstacole, Alin Firfirică (antrenor Teodor Agachi), poziția a șaptea la aruncarea discului și Andreea Talpoș (antrenor Virgil Costache), locul opt la triplusalt.”
Claudia a punctat pentru România – 3 puncte, la senioare, cu al său foarte bun loc 6 la 3000 metri obstacole. A confirmat medalia de bronz de la tineret din urmă cu trei ani, terminând cursa într-un timp cu 20 de secunde mai mic! Un loc 6 și 3 puncte pentru care a muncit enorm, a suferit, a renunțat la multe cele ale vârstei sale foarte tinere, nu s-a plâns când nu a avut condiții pentru marea performanță. Știe că rezultatul de la Munchen este o etapă spre Jocurile Olimpice, că va continua să muncească, să sufere, să renunțe la multe.
Iar cei care sunt datori să o susțină ca pe o mare sportivă a Focșaniului, a Vrancei pentru care concurează, ar trebui să știe că atunci când este prezentată la concursurile din țară – uneori și din străinătate – este numit Focșaniul. Și să-și onoreze promisiunile de susținere făcute în mod public ori în mod direct, Claudiei Prisecaru, campioana de la CSM Focșani 2007. A doua cea mai performată sportivă a României la Campionatul European de Atletism din august 2022.