Două cereri au fost depuse, luni, la Tribunalul Prahova pentru obligarea societăţii Termoficare Prahova SA să reia furnizarea apei calde în municipiul Ploieşti, serviciul fiind sistat de la data de 1 august. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Cristian Apostol, a declarat, pentru AGERPRES, că acţiunea a fost depusă de către ADI Termo Prahova la instanţa de Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova pentru obligarea, prin ordonanţă preşedinţială, a firmei de termoficare să asigure apa caldă în oraş. O cerere similară a fost depusă şi de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari (UAP) Prahova. „Astăzi, Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova a depus, la prima oră, la Tribunalul Prahova o cerere de chemare în judecată prin care operatorul SC Termoficare Prahova SA fie obligat să asigure continuitatea furnizării apei calde, conform art 33 alin 3 din Legea 51/ 2006 şi prevederilor din contractul cu ADI Termo Prahova. Este vorba despre o ordonanţă preşedinţială pentru a se judeca în regim de urgenţă pe obligaţia de a face, adică instanţa să oblige operatorul să pună în funcţiune unul dintre echipamente pentru a asigura apa caldă”, se arată într-o informare de pe pagina de Facebook a UAP.
Aproximativ 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiază, de la 1 august, de apă caldă, după ce operatorul a sistat serviciul invocând necesitatea unor lucrări. Demararea acestor lucrări fusese anunţată de Termoficare Prahova prin intermediul unor afişe lipite la scările de bloc, iar apoi printr-un comunicat de presă. „Odată cu preluarea capacităţilor de producţie de la fostul operator care a asigurat serviciile de furnizare a apei calde menajere şi a termiei în Municipiul Ploieşti, o comisie tehnică cu sprijinul experţilor externi, desemnată să evalueze starea instalaţiilor, a întocmit un raport complex privitor la starea echipamentelor preluate. În acest moment, Cazanul de Apă Fierbinte nr. 2 este singura sursă de producere a energiei termice care este utilizabilă, restul surselor de producţie fiind inoperabile, din motive tehnice sau de reglementare. Caracterul urgent al operaţiunii de reparaţie a singurei surse de producţie a energiei termice, respectiv a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 din CET Brazi, dar şi realitatea tehnică din teren, obligă SC Termoficare Prahova SA să ia măsura nedorită de sistare a furnizării apei calde menajere pe raza municipiului Ploieşti, începând cu data de 1 august, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile. SC Termoficare Prahova SA a adresat partenerilor din cadrul autorităţilor publice locale propunerea de a asigura, în perioada operaţiunilor de reparaţii, o sursă alternativă de furnizare a apei calde menajere, prin închirierea şi instalarea a două Cazane Mobile de Apă Fierbinte”, se arăta în comunicatul operatorului.
Preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat, pe 2 august, rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.
„Azi a avut loc şedinţa AGA, am reziliat contractul de delegare a serviciului de termie. Principalul motiv a fost că ei aveau în contract obligativitatea furnizării apei calde către ploieşteni şi nu au respectat asta. Nu există vreun motiv ca să fi oprit CET-ul în acest moment. Pe această cale, cu ajutorul dumneavoastră o să îi somăm ca să înceapă livrarea de apă caldă cât mai curând posibil”, a declarat Dumitrescu, după şedinţa AGA ADI Termo Prahova.
Articolul integral pe – https://bit.ly/3dQx3Gw