Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Cereri în instanţă pentru obligarea firmei de termoficare să reia furnizarea apei calde în Ploieşti

Două cereri au fost depuse, luni, la Tribunalul Prahova pentru obligarea societăţii Termoficare Prahova SA să reia furnizarea apei calde în municipiul Ploieşti, serviciul fiind sistat de la data de 1 august. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Cristian Apostol, a declarat, pentru AGERPRES, că acţiunea a fost depusă de către ADI Termo Prahova la instanţa de Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova pentru obligarea, prin ordonanţă preşedinţială, a firmei de termoficare să asigure apa caldă în oraş. O cerere similară a fost depusă şi de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari (UAP) Prahova. „Astăzi, Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova a depus, la prima oră, la Tribunalul Prahova o cerere de chemare în judecată prin care operatorul SC Termoficare Prahova SA fie obligat să asigure continuitatea furnizării apei calde, conform art 33 alin 3 din Legea 51/ 2006 şi prevederilor din contractul cu ADI Termo Prahova. Este vorba despre o ordonanţă preşedinţială pentru a se judeca în regim de urgenţă pe obligaţia de a face, adică instanţa să oblige operatorul să pună în funcţiune unul dintre echipamente pentru a asigura apa caldă”, se arată într-o informare de pe pagina de Facebook a UAP.

Aproximativ 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiază, de la 1 august, de apă caldă, după ce operatorul a sistat serviciul invocând necesitatea unor lucrări. Demararea acestor lucrări fusese anunţată de Termoficare Prahova prin intermediul unor afişe lipite la scările de bloc, iar apoi printr-un comunicat de presă. „Odată cu preluarea capacităţilor de producţie de la fostul operator care a asigurat serviciile de furnizare a apei calde menajere şi a termiei în Municipiul Ploieşti, o comisie tehnică cu sprijinul experţilor externi, desemnată să evalueze starea instalaţiilor, a întocmit un raport complex privitor la starea echipamentelor preluate. În acest moment, Cazanul de Apă Fierbinte nr. 2 este singura sursă de producere a energiei termice care este utilizabilă, restul surselor de producţie fiind inoperabile, din motive tehnice sau de reglementare. Caracterul urgent al operaţiunii de reparaţie a singurei surse de producţie a energiei termice, respectiv a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 din CET Brazi, dar şi realitatea tehnică din teren, obligă SC Termoficare Prahova SA să ia măsura nedorită de sistare a furnizării apei calde menajere pe raza municipiului Ploieşti, începând cu data de 1 august, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile. SC Termoficare Prahova SA a adresat partenerilor din cadrul autorităţilor publice locale propunerea de a asigura, în perioada operaţiunilor de reparaţii, o sursă alternativă de furnizare a apei calde menajere, prin închirierea şi instalarea a două Cazane Mobile de Apă Fierbinte”, se arăta în comunicatul operatorului.

Preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat, pe 2 august, rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.

„Azi a avut loc şedinţa AGA, am reziliat contractul de delegare a serviciului de termie. Principalul motiv a fost că ei aveau în contract obligativitatea furnizării apei calde către ploieşteni şi nu au respectat asta. Nu există vreun motiv ca să fi oprit CET-ul în acest moment. Pe această cale, cu ajutorul dumneavoastră o să îi somăm ca să înceapă livrarea de apă caldă cât mai curând posibil”, a declarat Dumitrescu, după şedinţa AGA ADI Termo Prahova. 

Articolul integral pe – https://bit.ly/3dQx3Gw 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?