Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

FOTO: Erasmus+. Câțiva elevi ai Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu au beneficiat de 3 săptămâni de practică în Cipriu

Timp de trei săptămâni, în perioada 28.05–18.06.2022, câțiva elevi de clasa a XI-a de la specializarea Tehnician în gastronomie, și a XI-a profesională, Calificare bucătar (chelner), vânzător în unitățile de alimentație publică, din cadrul Liceului Tehnologic „Al.I. Cuza” Panciu au făcut practică în Cipru, la un hotel de cinci stele. Cei 15 elevi care au beneficiat de aceste stagii de practică în cadrul proiectului Erasmus+, „Mobilități Vet, număr proiect 2021-1-RO01-KA122- VET000037762, « VIITOR PROFESIONAL CU ERASMUS+»” au fost însoțiți de profesoarele Violeta Bîrjoveanu și Carmen Voineag.

Obiectivele principale ale proiectului au fost dobândirea de cunoștințe, abilități şi competențe în domeniul de calificare, în țări din spațiul comunitar european şi recunoașterea acestora de către școlile în care învață pentru a-i face competitivi pe piața forței de muncă, în raport cu cerințele angajatorilor. Instruirea practică s-a desfășurat în cadrul hotelului de cinci stele, King Evelthon, Paphos, Cipru. Pe parcursul celor 3 săptămâni, elevii au dat dovadă de implicare, seriozitate si dorință de perfecționare, activitatea lor fiind apreciată de către tutorii de practică”, spune Carmen Voineag, profesor de Pregătire Instruire Practică (PIP).

Elevii au primit certificate de pregătire «Europass mobility»”

Aceste stagii de practică din cadrul proiectului Erasmus+ le-a oferit posibilitatea elevilor să pună în practică cunoștințele dobândite la clasă, dar și să se familiarizeze cu tradițiile și obiceiurile din zona în care au mers. „Dotările din cadrul resortului și personalul calificat au permis dezvoltarea unor abilități specifice calificării, precum și a competențelor lingvistice într-o limbă străină, atât de necesare comunicării în viața de zi cu zi într-un context cultural diferit.

Programul de pregătire profesională a fost completat de activități culturale care au permis familiarizarea elevilor cu locurile si tradițiile din zonă, concretizate prin vizite la principalele obiective turistice din Paphos și împrejurimi”, a observat prof. Carmen Voineag. În urma desfășurării acestei mobilități, „elevii au primit certificate de pregătire «Europass mobility», care le oferă posibilitatea accesării unui loc de muncă și inserție profesională de succes pe piața Uniunii Europene, iar bagajul de cunoștințe acumulat va fi un util ghid în viitoarea profesie, dar și în viață”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?