Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

FOTO: Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Țifești într-o mobilitate în Polonia, în cadrul proiectului Erasmus + “I care about my community”

În perioada 8 – 14 aprilie 2022, o delegație formată din doi profesori și șase  elevi de la Școala Gimnazială Țifești au participat la o mobilitate în Polonia în cadrul proiectului Erasmus+ ” I care about my community”. Din delegația României au făcut parte: profesoara Aura Robescu, coordonatorul proiectului, profesor Paul Ionuț Cioran, membru și elevii: Larisa Gabriela Tufănoiu, Luminița Elena Angheluță, Marina Simona Popa, Maria Gabriela Pirvu, George Darius Crăciun, Denis Andrei Spiridon. Școală Gazdă a fost Școala Podstawowa W krypach din Polonia, la care au participat elevi și profesori din școlile partenere (Bulgaria, Turcia, Grecia, România). 

Prima zi a mobilității a debutat cu o vizită la cele mai importante monumente istorice din cel de al Doilea Război Mondial. A doua zi a fost dedicată unei vizite în capitala Poloniei Varșovia. Prima vizită a fost la centrul de științe Copernik! Aici am descoperit lucruri noi și interesante. La planetariu am vizionat un documentar despre sistemul solar și constelații după care am vizitat castelul regal aflat în centrul vechi al orașului. Am fost impresionați de galeriile de arte și stilul arhitectural al clădirii. În ultima parte a zilei am vizitat obiectivele turistice din vecinătatea castelului regal. Seara s-a încheiat cu dansuri tradiționale ale fiecărei țări. În a treia zi a mobilității, am vizitat școala țării coordonatoare a proiectului nostru unde am participat la ceremonia de deschidere, care a inclus dansuri tradiționale poloneze, interpretări muzicale, piese de teatru și recitaluri susținute de elevii polonezi. Fiecare delegație și-a prezentat tradițiile și activitățile desfașurate în fiecare școală parteneră, cu scopul de a ajuta comunitatea. În continuare am plecat spre lagărul Trebilinka unde am fost impresionați de numărul mare al evreilor uciși în timpul războiului mondial. 

În a patra zi, cele cinci delegații au vizitat casa marelui compozitor și pianist Frederic Chopin. Ultima zi a vizitei noastre am petrecut-o alături de oficialitățile din Wegrow, la primărie, după care am fost la un centru de bătrâni. Seara s-a încheiat cu înmânarea certificatelor de participare și o petrecere de bun rămas. 

A fost o experienţă interesantă, din care am avut de învăţat multe lucruri, despre cultura și tradiţiile altor popoare, și cum putem participa și ajuta comunitatea din care facem parte”, a declarant prof Paul Ionut Cioran, membru în echipa de proiect.

„A fost o experiență de neuitat atât din punct de vedere educațional, cât și cultural, în care elevii și profesorii au avut ocazia de a participa la activități educative, îmbunătățindu-și competențele interculturale și de comunicare în limba engleză”, a mentionat coordonatorul proiectului, prof. Aura Robescu.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?