O paradă de plăcinte va face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la festivalul „IARMAROC CU PLĂCINTE ȘI MERINDE” de săptămâna aceasta, din PIAȚA UNIRII din FOCȘANI, un festin gastronomic la care sunteți invitaţi, de joi până duminică, 24-27 martie, pentru că sloganul evenimentului este ” La Plăcinte Înainte!”.
Festivalul va aduce în orașul dumneavoastră bucătari și producători din toate colțurile țării, cu o diversitate de plăcinte pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, plăcinte ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile!
Deoarece asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate Plăcintelor, organizatorii vă provoacă să savurați plăcinte din toate zonele tradiționale românești, o explozie de arome și culori, un adevărat spectacol gastronomic! De la plăcintele ciobanești din Ardeal, cu brânză sărată de la stâna lui Nicolae Ciobanul, servite cu horincă „de la mama ei”, poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte învârtite, plăcinte cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte cu carne, turte țărănești coapte pe plită, simple și umplute, dulci sau sărate, la merinde alese, bunătăti pregatite după cele mai vechi rețete tradiționale – prăjituri cu nucă, turtă dulce, salam de biscuiti, bomboane fondante, prăjitura cu susan, prăjitura cu morcovi, cornulețe cu majun, tradiționalele gogoși muntenesti, simple sau cu majun, produse de patiserie orientală, gogoși, langoși și clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege, o sarbătoare de gusturi și arome, ce mai!
Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul evenimentului o gamă variată de alte “merinde”: dulcețuri, produse apicole și siropuri naturale, produse tradiționale, afumaturi și brânzeturi de toate felurile, de la cele traditionale la brânzeturi fine, ca să fie pentru gusturile tuturor. Show-uri culinare de preparat plăcinte, Record Culinar- cea mai mare plăcintă surpriză preparată la fața locului, o horă a plăcintelor, toate aceste surprize și multe altele vă așteaptă weekend-ul acesta, de joi până duminică, 24-27 martie, în PIAȚA UNIRII din FOCȘANI!
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, frigărui și pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele – pastramă de berbecuț la grătar, pastramă de oaie la ceaun, cotlete de berbecuț la grătar, pastrama în bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnați de casă tradiționali din carne de porc sau cârnați de casă tradiționali de vită cu oaie, cârnați la garniță, cârnați cruzi sau afumați, toate acestea stropite cu bere din belșug și cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Vreme frumoasă, multe delicii culinare și concursuri care vor implica întreaga familie…aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit! Intrarea este liberă!
Comunicat de presă