Garaj în flăcări la Adjud, locuință salvată de incendiu la Focșani
În cursul nopții de joi, 17 martie a.c., pompierii militari au intervenit în două misiuni de stingere a incendiilor.
Astfel, prima misiune s-a desfășurat în municipiul Adjud, după ce un apel primit la numărul unic 112, în jurul orei 22:25, anunța izbucnirea unui incendiu la un garaj. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate în cel mai scurt timp 3 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud, care au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. Datorită operațivității forțelor de intervenție, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Totodată, a fost evitat pericolul unei explozii prin evacuarea unei butelii aflate în interior. În urma evenimentului au ars: scule electrice și mecanice, aparatură service auto, un televizor și un aparat de aer condiționat. Cauza probabilă: scântei mecanice provenite de la un dispozitiv electric de sudură, tăiere sau lipire.
În jurul orei 23:40, a fost semnalat un alt incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din municipiul Focșani. Imediat spre locul indicat s-au deplasat 4 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. La momentul sosirii forțelor de intervenție la locul indicat, incendiul se manifesta la camera centralei. Doar intervenția promptă a pompierilor a împiedicat propagarea flăcărilor la locuința aflată în imediata apropiere. În urma evenimentului provocat cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit la instalația centralei au ars 10 mp din acoperișul anexei construit din lemn cu învelitoare din tablă și o ușă din pvc.
Din fericire, la nici una dintre misiuni nu au fost înregistrate victime.
***
Măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică
Atenție! Instalaţiile electrice defecte, echipamentele improvizate sau aparatele electrice lăsate nesupravegheate pot cauza incendii. Pentru înlăturarea riscului de incendiu, vă recomandăm să:
- efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
- nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
- verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
- nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
- nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
- instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
- amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede.
Compartimentul Informare și Relații Publice al I.S.U. Vrancea, 18 martie 2022