În ultima decadă a lunii februarie, şahiştii legitimaţi în curs de consacrare şi nelegitimaţi au participat la competiţia de şah FĂURAR. Competiţia s-a desfăşurat pe două grupe valorice distincte. S-a început cu a doua grupă valorică, turneul B, la care au participat copii şi juniori mici iniţiaţi sub 13 ani precum şi juniori în curs de iniţiere peste 13 ani. Nu au participat şahiştii legitimaţi sau nelegitimaţi avansaţi, chiar dacă erau de vârstă mică, aceştia fiind invitaţi la concursul primei grupe valorice. Turneul A, prima grupă valorică, a adus la start şahiştijuniori legitimaţi,nelegitimaţiavansaţi indiferent de vârstăşi iniţiaţi peste 13 ani.
Deoarece timpul alocat desfăşurării concursului a fost mult mai mic decât al concursurilor anterioare, prezenţa din păcate a avut mult de suferit. La a doua grupă valorică au participat doar 14 şahişti, dintre care doar două fete, iar la prima grupă valorică, desfăşurat într-o singură zi, aşa cât durau altădată majoritatea turneelor de acest gen, au participat doar şase concurenţi, numai băieţi. Iniţial, s-a dorit începerea acestui concurs mai devreme şi să dureze mai puţin, dar frecvenţa foarte mică, mai ales la fete şi juniori peste 12 ani, nu a permis acest lucru. Cu această ocazie, persoanele care erau nedumerite de ce concursurile din ultimii doi ani ale copiilor şi juniorilor mici durează aşa mult, au înţeles că este o necesitate determinată de anumiţi factori, în primul rând teama deinfectare. Pentru a realiza o participare măcar satisfăcătoare, dacă nu bună sau foarte bună, pentru a se realiza obiectivele de pregătire şi nu doar o participare de formă, cu şahiştii care încă nu s-au dedicat foarte hotărât şahului şi vin rar la pregătire, este nevoie ca un concurs să dureze în jur de trei săptămâni. Nu este o normalitate, dar numai când concursurile au fost de lungă durată au putut participa peste 20 de concurenţi.
Trecând la rezultatele obţinute, la primul turneu desfăşurat, cel al şahiştilor din a doua grupă valorică, pe primele cinci locuri s-au clasat în ordine: Costea Alexandru, Nedelcu Mihai, Moldoveanu Andrei, Costache Petru şi Chipăilă Andrei. Au mai participat, în ordinea lfabetică: Alexandrescu Mateo, Bălăşcău David, Bercaru Vladimir, Dragomirescu Julia, Grecu Tudor, Iordan Nuria, Motoc Eric şi Negrea Cristian. Primii trei clasaţi au fost invitaţi să participe la turneul avansaţilor şi al celor în curs de consacrare.
La turneul care a urmat, pe primul loc s-a clasat Andrei Alexandru, care a câştigat toate partidele disputate, urmat de Săpunaru Dimitrie. Pe ceilalţi îi vom nominaliza în ordine alfabetică: Costea Alexandru, Nedelcu Mihai, Săpunaru Emilian şi Subţirelu David. Lupta între cei clasaţi pe locurile de la al doilea la al şaselea a fost foarte strânsă, pe tot acest segment diferenţa între un jucător şi altul din faţă sau din urmă nefiind nicăieri mai mult de jumătate de punct.
Anton SOARE