Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Schimb de experiență în cadrul Proiectului Erasmus+,,The Power of DigiSchools”, Spania

Profesori din județul Vrancea au participat la un schimb de experiență în cadrul Proiectului Erasmus+ ,,The Power of DigiSchools”, Spania. Două cadre didactice din județul Vrancea, respectiv profesorul Gina Manolache de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Măicănești și profesorul Ilie Valentina, director la Școala Gimnazială Nănești, au participat la acest proiect Erasmus+ , la invitația coordonatorului de proiect, profesorul Camelia Dumitrache. În Spania, au vizitat trei școli: Ceinos de Campos, Balanos de Campos și Becilla de Campos. Aici, au lucrat interactiv cu elevii, au experimentat idei noi pe care le vor implenta în școli la întoarcerea acasă și au legat prietenii cu profesori din alte țări. Țările participante în proiect au fost: România, Turcia, Cehia, Grecia, Polonia și țara gazdă, Spania.

Impactul Erasmus+ a întrecut orice așteptări, drept dovadă educația stă la baza oricărei societăți bine dezvoltate. Apropierea culturilor internaționale, învățarea relaxată, experimentarea proprie, nu sunt decât pilonii de bază pentru o schimbare pozitivă în lume. Erasmus+ este cel mai de succes program al Comisiei Europene din toate timpurile.

Conform profesorilor, obiectivele urmărite în proiect sunt: „Lărgirea viziunii participanților referitoare la posibile diferențe și sublinierea importanței educației internaționale; Încercăm să aflăm interesele noastre comune, pe care le împărtășim, când vorbim despre a trăi împreună într-o uniune politică europeană, în care se garantează urmele unice ale fiecărei culturi în parte; Ca urmare a primilor pași, vom stabili faptul că suntem conștienți de nevoia cooperării transnaționale, de împărtășire a intereselor comune care vor duce la parteneriate stabile la nivel European”.

,,Dincolo de tema proiectelor Erasmus+ în urma unor astfel de schimburi de experiență, poți dobândi dezvoltare personală venită din multe direcții: încrederea în sine pe care începi să ți-o construiești, relațiile strânse pe care le trasezi cu persoane din alte țări, dezvoltarea abilităților de folosire a unei limbi străine, eliminarea unor stereotipuri și a unor prejudecăţi, etc. Toate acestea reprezintă doar surplusul activităților de educare dintr-un proiect Erasmus+“, a declarat profesoara Manolache Gina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?