Săptămȃna aceasta, un echipaj format din şase cadre didactice ale Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” din Focșani participă la o mobilitate de formare ȋn cadrul proiectului de parteneriat strategic în domeniul educaţiei școlare, KA229 “CO Develop E+ Generations” (CODE+). Proiectul se desfășoară pe o durată de 2 ani și este cofinanţat de Comisia Europeană și aprobat de ANPCDEFP România prin programul Erasmus+ cu un grant de 30 303 Euro, iar participanții la această mobilitate transnațională sunt: Nicolae Dănilă (coordonator al proiectului la nivelul şcolii), Adriana Călin, Costina Calița, Daniela Sporea, Ramona Grigoriu şi Florinel Moise.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea și schimbul de bune practici și metode educaționale inovatoare în a folosi codarea și noile tehnologii la școală, în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani.
Gazda evenimentului din această săptămȃnă este coordonatorul european al proiectului, unitatea şcolară ISIS GRAMSCI KEYNES, din Prato, Italia, iar ceilalţi participanți sunt din Turcia (Suadiye Barbaros Ilkokulu din Kocaeli) şi Lituania (Kauno Panemunes pradine mokykla din Kaunas). Activitatea se desfăşoară şi online pentru partenerii din Serbia (Heroj Radmila Siskovic din Smederevska Palanka).
Titlul activității este “Interdisciplinary Programming with Robotics” (Abordarea interdisciplinară a programării prin intermediul roboticii) şi este centrat pe dezvoltarea metodelor și instrumentelor digitale la clasă pentru a face învăţarea mai atractivă. Vizează dezvoltarea abilităților digitale, necesare elevului în contextul actual, precum şi dezvoltarea creativităţii și inovației, punând accent pe gândirea critică și rezolvarea problemelor, munca în echipă și conștientizarea diversităţii culturale europene. Scopul principal al proiectului este de a ajuta copiii să se transforme din consumatori, în producători de tehnologie, încurajând crearea unui mediu de colaborare și concurență sănătoasă între ei.
Coordonator proiect, profesor Nicolae Dănilă