Ediția: Miercuri 22 ianuarie 2025 Nr. 6798
Ediția: Miercuri 22 ianuarie 2025 Nr. 6798

Tribunalul din Florența, Italia, a cerut sechestru în vederea confiscării a 9 apartamente deținute de o focșăneancă

Tribunalul Vrancea a decis ca apartamentele deținute de o focșăneancă să fie puse sub sechestru, după ce autoritățile judiciare au solicitat această măsură, într-un dosar penal. Din ce se arată în motivare, focșăneanca de 51 de ani, rezidentă în Italia, este bănuită de ceva afaceri „necurate” în acel stat, alături de soțul său – cetățean italian, de fratele acestuia și de alte persoane. În Italia exista chiar și o sentință pronunțată acum un an, autoritățile italiene precizând că se are în vedere inclusiv confiscarea apartamentelor, despre care există indicii că ar fi fost obținute ilicit. Admite solicitarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti referitor la sentinţa pronunţată de Tribunalul din Florenţa – Secţia a II a Penală – în compoziţie Monocratică, prin sentinţa pronunţată (…), privind pe intimata A. N.. Dispune recunoașterea măsurilor de indisponibilizare pronunţate de Tribunalul din Florenţa – Secţia a II-a Penală, privind bunurile imobile situate în municipiul Focşani şi care aparţin numitei A. N.. Dispune indisponibilizarea bunurilor imobile identificate cadastral sub numerele (…), situate în municipiul Focşani, judeţul Vrancea, în vederea confiscării ulterioare. Ordinul de indisponibilizare se va executa de către procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, se arată în hotărârea instanței, care deja a fost contestată de focșăneancă.

Între timp, cât se judeca acest proces, focșăneanca a arătat că ar fi fost anulat ordinul de sechestru cu privire la trei din cele cinci imobile, considerându-se că au fost dobândite anterior faptelor ce fac obiectul dosarului penal în care fusese implicat soțul său. Cu toate acestea, tribunalul a constatat că apărările folosite de focșăneancă nu aveau legătură cu speța, iar dispozițiile privind sechestrul asupra celor cinci imobile în vederea confiscării erau legate de o altă procedură. În Italia, soțul focșănencei este bănuit că obținea venituri din închirierea unor imobile preluate abuziv, iar pentru a disimula totul, transfera bani în România pe numele soției, iar aceasta îi investea în apartamente. Solicitarea autorităților italiene vizează instituirea sechestrului asigurător asupra imobilelor situate în municipiul Focșani. (…) În perioada 2016 – 2018, inculpații M. G., M. N., B. G., C. I., F. O., B. D., B. C., au constituit o asociație în vederea săvârșirii de infracțiuni, însușindu-și fără drept folosința unor apartamente aflate în proprietatea privată a (…), imobile ocupate abuziv și locate la terți în schimbul achitării prealabile a unor sume de bani asociaților. De asemeni, au amenințat și folosit violența asupra ocupanților beneficiari (…), dând naștere la un adevărat „racket” de gestiune ilegală a apartamentelor INPS-ului. Asociația a fost promovată și organizată de frații M. ce ocupau abuziv imobilele INPS, le gestionau și le închiriau la terți în schimbul unei sume de bani ce puteau să ajungă până la 500 euro de cameră/ lună; mare parte din „locatari” erau angajați ai unor firme ce conduceau la M. G..

Frații M. sunt acuzați că au spălat și reinvestit parte din sumele provenite din săvârșirea de infracțiuni, achiziționând imobile pe teritoriul României, aspecte confirmate prin verificările efectuate în străinătate. Se arată că, din verificările efectuate, a reieșit că soția lui M. G., B. B., deține un număr de 9 apartamente pe raza municipiului Focșani. În perioada 2015 – 2016, menționată ca fiind cea mai intensă din punct de vedere economic a lui M. G., soția acestuia B. B. a cumpărat 4 imobile în valoare totală de 122.005 euro, sumă reprezentând aproximativ jumătate din sumele de care M. se laudă că a reușit să le obțină din activitățile ilicite, respectiv din exploatarea forței de muncă și din tulburarea de posesie a imobilelor aflate în proprietatea INPS-ului. Se mai arată că dovada săvârșirii faptei de a fi transferat diferite sume de bani în conturile deschise în străinătate pe numele soției (astfel încât să se evite trasarea fluxurilor respective) este ulterior susținută de analiza conturilor curente deschise pe numele B. B. la instituțiile de credit din România. În conturile curente deschise la Banca Comercială SA, achizițiile de imobile corespund perfect fluxurilor de bani în conturile numitei B. B. la Banca Comercială SA în perioada 2016 – 2017, conturi în care au intrat 53.512,36 euro în numerar, se explică în motivarea instanței, așa cum apare pe rolii.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?