Parcul Industrial Vrancea – Consiliul Județean a lansat procedura de consultare a pieței

0
2696

Consiliul Județean Vrancea a lansat procedura de consultare a pieței, în vederea pregătirii achiziției serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice la faza Studiu de Fezabilitate aferentă obiectivului de investiții ,,Construire Parc Industrial Vrancea“. Urmează a fi achiziționate următoarele servicii de proiectare în concordanță cu dispozițiile legale în vigoare și conceptul pus la dispoziție în documentele atașate: studiul de fezabilitate; studiul geotehnic; studiul topografic; PUZ; documentația în vederea obținerii avizelor/ autorizațiilor/ acordurilor prevăzute în Certificatul de Urbanism; studiul de circulație; studiul preliminar la foc privind siguranța la incediu; studiul privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficență ridicată pentru creșterea performanței. Parcul industrial ar urma să funcționeze pe un teren în suprafață de 47,4 hectare situat pe raza comunei Garoafa, cu ieșire la DN 2 E85, situat în proximitatea satului Putna Seacă, teren preluat de Consiliul Județean Vrancea.

În luna august a.c., plenul Consiliului Județean Vrancea a aprobat în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Construire Parc Industrial Vrancea”.„Parcul industrial este o zonă amenajată special în scopul dezvoltării industriale prin crearea de spații de producție cu facilități energetice, infrastructură, condiții administrative și juridice, condus de către o companie specializată. Prin realizarea acestui obiectiv de investiții se are în vedere: Revitalizarea economiei locale prin atragerea investitorilor autohtoni și/sau străini; Creșterea numărului locurilor de muncă pentru populația din zonă, utilizarea pe deplin a potențialului uman al zonei și perfecționarea resurselor umane; Creșterea veniturilor la bugetul local și la bugetul de stat; Creșterea atractivității regiunii ca locație pentru investiții în activități economice și sociale; Stimularea creării de noi societăți comerciale și a dezvoltării celor existente din domeniul productiv și al serviciilor; Îmbunătățirea dezvoltării economiei județului prin creșterea inovării în activitățile economice prioritare; Dezvoltarea competitivității economiei județene prin stimularea activităților de promovare a produselor“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

În interiorul Parcului industrial se propun următoarele zone funcționale, urmând să se analizeze oportunitatea acestora în cadrul Studiului de fezabilitate: Zona pentru Logistică; Zona pentru Industrie mare; Zona pentru Industrie medie; Zonă pentru Industrie ușoară; Zona pentru Ateliere industriale; Zona pentru Instituții și servicii, comerț; Zonă administrativă; Zona Tehnico-edilitară; Spații de locuit. Consiliul Județean a aprobat și înființarea unei societăți comerciale – Parc Industrial Vrancea SRL – care se va ocupa de buna funcționare și administrare a parcului industrial.

De reținut că mai există un proiect privind înființarea unui parc industrial cu o suprafață de aproape 51 de hectare situat pe raza comunei Răstoaca, proiect inițiat de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Numai că, din câte se pare, în acest moment s-a renunțat la această locație, actualul președinte al CJ, Cătălin Toma, considerând că noua locație este mult mai avantajoasă. Nu exclude însă nici posibilitatea realizării a două parcuri industriale în Vrancea, respectiv la Garoafa și Răstoaca. „În perioada următoare vom face toți pașii necesari pentru realizarea acestei investiții de amploare. Nu există nicio opreliște pentru preluarea și altor terenuri disponibile care să se preteze pentru înființarea de parcuri industriale”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here