Primăria Adjud acordă ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Care sunt condițiile

0
543

Primăria Municipiului Adjud, prin Direcţia de Asistenţă Socială, demarează campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie conform Legii nr. 226/2021 privind măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Conform actelor normative în vigoare, în sezonul rece 01.11.2021 – 31.03.2022 ajutoarele de încălzire vor putea fi obținute de familiile și/sau persoanele singure al căror venit mediu net pe membru de familie este de până la 1.386 lei/persoană – în cazul familiei, și de 2.053 lei – în cazul persoanei singure. Cererile se depun la Centrul de zi pentru Persoane de vârsta a III-a (fosta centrală termică) de luni până joi, între orele  09:00 – 12:00 și 13:00 – 16:00 și vinerea, între 09:00 – 12:00.

Cei care vor beneficia de aceste ajutoare trebuie să prezinte următoarele documente: Cerere tip; Ultima factură de gaze naturale sau energie electrică (pentru subvenția la energie electrică este nevoie de indexul de contor citit la data depunerii cererii); Copie după actul de proprietate al casei; Copie după actul de identitate al persoanei pe numele căreia este încheiat contractul de furnizorul de gaze naturale sau energie electrică; Copie a actului de identitate al chiriașului; Copie a actelor de identitate ale tuturor membrilor familiei; Adeverință de salariat, cupon de pensie sau orice alt act doveditor al veniturilor. Pentru persoanele de peste 18 ani care nu realizează venituri și nu frecventează școala – declarație notarială în acest sens; În cazul chiriașilor – acte doveditoare constând în împuternicire notarială sau contract de închiriere înregistrat la administrația financiară; Certificat fiscal pentru toate persoanele de peste 18 ani care sunt trecute în cererea de subvenție; Dosar cu șină; Adeverință de rol agricol (persoanele care dețin mai mult de 1.000mp în zona urbană și mai mult de 2.000mp în zona rurală nu au dreptul la subvenție).

Persoanele care dețin terenuri agricole în altă localitate trebuie să aducă adeverință de teren agricol eliberată de primăria localității respective, cu suprafața deținută precum și cu venitul net anual. Persoanele care dețin două sau mai multe autoturisme și/sau motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani nu au dreptul la subvenție. Persoanele care au în conturile bancare sume mai mari de 3.000 lei nu au dreptul la subvenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here