Tânăr de 18 ani, arestat după ce și-a înjunghiat un vecin

0
3209

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, efectuează cercetări cu privire la o agresiune săvârșită în comuna Câmpuri. Luni seară, „dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat din comuna Câmpuri prezintă leziuni, în urma unei agresiuni. La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiști din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Panciu și ai Serviciului de Investigații Criminale. Polițiștii au identificat persoanele implicate în conflict, acestea fiind un bărbat în vârstă de 43 ani (victima), respectiv doi tineri de 18, respectiv 19 ani. Primele cercetări efectuate în cauză au reliefat faptul că victima ar fi fost agresată fizic de cei doi tineri, în timp ce se aflau pe o stradă din satul Rotileștii Mari, pe fondul unui conflict spontan, generat de consumul de alcool. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de IPJ Vrancea.

Tribunalul Vrancea a admis solicitarea procurorilor și a dispus arestarea preventivă a tânărului de 18 ani, inculpat în dosarul tentativei de omor din Câmpuri. Tânărul este acuzat că și-a înjunghiat un vecin de 43 de ani în plină stradă, el recunoscând de altfel conflictul. Surse din cadrul anchetei ne-au spus că incidentul de luni noapte, dintre inculpat, un amic de-al său și bărbatul care a fost înjunghiat, a plecat de la o întâmplare petrecută în urmă cu un an. Astfel, potrivit declarațiilor de până acum, cei doi tineri și-au adus aminte că victima i-ar fi pălmuit pe fiecare, astfel că l-au lovit pe bărbatul de 43 de ani, vecin cu ei în Rotilești. Mai mult decât atât, pe fondul consumului de alcool, inculpatul arestat ieri i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un cuțit. În urma loviturilor primite, bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani luni noaptea, în jurul orei 23.30, și a fost supus unei intervenții chirurgicale. Primul diagnostic pus de cadrele medicale a fost de politraumatism prin agresiune cu plăgi multiple înjunghiate.

Potrivit certificatului medico-legal, victima prezenta traumatism cranio-facial, traumatism toracic, traumatism de membre superioare și traumatism abdominal, concluziile preliminare arătând că leziunile traumatice suferite i-au pus viața în primejdie. Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi (…) dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 13.10.2021 şi până la data de 11.11.2021 inclusiv, a inculpatului J. M., cercetat sub aspectul săvârșrii tentativei de omor. (…) dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul J. M. (…) dispune încunoștințarea unui membru al familiei ori a unei alte persoane desemnată de inculpat, se arată în încheierea care poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare. În paralel, procurorii continuă cercetările. Conflictul s-a petrecut luni, în jurul orei 21.40, în plină stradă, victima fiind de altfel agresată de ambii tineri, în vârstă de 18 și 19 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here