Comunele din zona 2 Vidra vor institui taxă de salubrizare

0
879

Localitățile Vrancei grupate în zona 2 Vidra vor institui și plăti o taxă de salubrizare pentru serviciile de colectare a gunoiului menajer. Este vorba despre localități situate în special în zona montană: Vidra, Vizantea Livezi, Năruja, Vrâncioaia. Modalitatea de tarifare apare în propunerile de modificare a contractului de asociere și statutului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Vrancea Curată” pentru dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor. La Focșani, această propunere va fi discutată în ședința extraordinară din 18 octombrie însă proiecte de hotărâre similare trebuie adoptate în fiecare localitate membră a Asociației.

Conform propunerilor de modificări, în localitățile rurale din zonele 1 Adjud, 3 Focșani, 4 Gugești și 5 Haret, plata serviciilor se va efectua prin încheierea de contracte individuale între operatorii CT (firmele de salubritate) și utilizatorii serviciilor atât casnici cât și noncasnici. „În localitățile din zona 2 Vidra plata serviciilor se va efectua de către consiliile locale în contul serviciilor prestate de operatorii CT utilizatorilor casnici. În localitățile din zona 2 Vidra va fi instituită o taxă locală pentru salubrizare care va fi plătită de către populație. Utilizatorii non casnici din zona 2 Vidra vor efectua plata serviciilor prin încheierea de contracte individuale cu operatorul CT care deservește această zonă de colectare”, se arată în propunerile de modificare.

Pentru localitățile din zonele rurale a fost recomandată varianta taxei, care presupune cheltuieli mai mici din partea operatorului de salubritate și implicit un preț mai mic pentru serviciul prestat. În acest caz, primăria plătește facturile de la operatorul de salubritate și recuperează banii de la cetățeni prin taxa de salubrizare. În schimb, pentru varianta tarif, prețul serviciului este mai mare din cauza cheltuielilor pe care le are operatorul cu contractele individuale, de la contractare, facturare, încasare, recuperarea datoriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here