Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Engie SA România extinde sistemul național de alimentare cu gaze naturale. Vrancea, pe lista județelor beneficiare

Engie SA România a demarat un amplu proiect ce vizează proiectarea, asistența tehnică și lucrările de reabilitare/ sistematizare/ optimizare sistem distribuție și înființare distribuții noi de gaze naturale în toate localitățile (sate, comune, orașe) din municipiul București și 20 de județe, printre care și Vrancea. Deja au fost desemnate firmele care vor realiza aceste lucrări în urma licitației organizate pe SEAP, proiectul permițând ca majoritatea localităților din Vrancea să aibă posibilitatea de a se racorda la rețeaua de gaze naturale. De remarcat că tot mai multe localități din mediul rural din Vrancea au anunțat că au demarat procedurile pentru racordarea comunelor la sistemul de alimentare cu gaze naturale.

Cel mai avansat proiect este cel din comuna Străoane, unde sistemul de alimentare cu gaze naturale a fost finalizat și s-a trecut la depunerea cererilor pentru racordarea gospodăriilor. Proiectul „Extinderea sistemului de distribuție gaze naturale” din comuna Străoane vizează alimentarea cu gaze naturale pe toate străzile din satele Străoane de Jos, Străoane de Sus și Muncelu. Valoarea totală a investiției este de 1,5 milioane de lei, din care societatea Gazmir va suporta aproape un milion de lei. Rețeaua de alimentare cu gaze naturale va avea 8 kilometri lungime și 500 abonați în prima etapă, iar în a doua etapă numărul abonaților va crește la 1.500 de gospodării active. Pe de altă parte, primarul comunei Ruginești, Ion Avram, a anunțat că a demarat procedurile pentru realizarea unui proiect de înființare a unui sistem inteligent de distribuție gaze naturale, atât în comuna Rugineşti, cât și în satele componente. Deja în acest moment s-a trecut la completarea cererilor de racordare. Și primăria Răcoasa a demarat procedurile pentru realizarea unui sistem de alimentare cu gaze a locuințelor din comună, anul trecut primarul Vladimir Păun încheind un contract de servicii de consultanță pentru elaborarea cererii de finanțare pentru „Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Răcoasa”.

De reținut că și primarii comunelor Homocea și Ploscuțeni au anunțat la finele anului trecut că au depus împreună un proiect pentru introducerea rețelei de alimentare cu gaze naturale în cele două localități și, pentru a avea un punctaj cât mai bun, au creat o asociere care are ca lider comuna Homocea, depunând spre finanțare proiectul „Înființare rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comunele Homocea și Ploscuțeni, județul Vrancea”. Vă reamintim că și primarul Alexandru Zar a anunțat că depus pentru finanțare europeană proiectul „Înființare rețea gaze în Comuna Golești, județul Vrancea”, Și primarul comunei Vârteșcoiu, Viorel Mîrza, a anunțat că a depus pentru finanțare europeană proiectul „Înființare rețea gaze în Comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea”, una dintre soluții fiind cea de racordare la rețeaua existentă în Cartierul Unirea din orașul Odobești. Conducta de la Unirea la Vârteșcoiu ar urma să fie construită de Transgaz pe o lungime de doi kilometri, iar rețeaua de alimentare cu gaze a comunei Vârteșcoiu va avea o lungime totală de 37,6  kilometri, o stație de pompare și repompare, dar și mai multe cămine de racordare. Valoarea totală estimată a proiectului este de circa 5 milioane de euro. În faze avansate cu astfel de proiecte se mai află localitățile Vulturu, Fitionești și Milcovul. Până acum și-au mai  arătat intenția de a racorda locuințele la alimentarea cu gaze naturale și au demarat și diverse proceduri în acest sens primarii din Bolotești, Tulnici, Câmpuri, Soveja, Cotești, Gugești, Tâmboești, Dumbrăveni, Bordești, Obrejița, Sihlea, Slobozia Bradului și Gologanu, dar există interes din partea tuturor administrațiilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?