Nu mai are loc nimeni sub soare de grupul PNL și USR Plus din Consiliul Local Focșani ai cărui membri, previzibil, s-au cocoțat joi din nou moț în toate consiliile de administrație ale unităților de învățământ din municipiu. Nu mai puțin de 30 de proiecte au fost în acest sens pe ordinea de zi a ședinței, iar la finalul votului s-a decis să „discute discuții” în consiliile de administrație exclusiv câte unul, doi sau trei membri ai grupului PNL și USR PLUS, în funcție de situație. Astfel, s-au „primenit” cu aceeași habarniști consiliile de administrație la grădinițele, școlile gimnaziale, colegiile și liceele din municipiu, precum și la Clubul Sportiv Școlar, Școala Postliceală Sanitară „Hippocrate” și la Palatul Copiilor. De menționat că în acest mandat, chiar de la început, într-o ședință maraton a Consiliului Local care a durat peste opt ore, au fost votați reprezentanții partidelor politice în toate consiliile de administrație, comisiile de evaluare a calității de la nivelul unităților de învățământ din municipiu, instituțiilor de cultură, dar și la Comisia de Ordine Publică sau Comisia Socială, ocazie cu care grupul majoritar și-a impus strict candidații săi.
Și la ședința de joi au existat într-adevăr propuneri din partea ambelor grupuri din CL Focșani, însă majoritarii și-au luat tot. Iar explicația a fost oferită de chiar membrii PNL, atunci când social democratul Radu Nițu a punctat că ar trebui respectată configurația politică și atunci când sunt numiți reprezentanții CL Focșani în unitățile de învățământ. Înțepați, majoritarii au arătat că nici ei nu ar fi avut loc în școli în mandatul trecut, denaturând, ca de obicei, realitatea. „Un singur an nu ați fost votați în consiliile de administrație. În rest, ați fost membri”, a încercat să le readucă aminte primarul Cristi Valentin Misăilă.
Dacă este să ne uităm în urmă, a existat într-adevăr o „mică” problemă în 2018 cu Neculai Tănase, referitor la care chiar consiliile de administrație din care făcea parte au cerut înlocuirea din cauza absențelor acestuia de la ședințele ordinare. Din ce spunea atunci consilierul Emanuel Gongu, Tănase participase la doar 3 astfel de ședințe din cele 61 care fuseseră convocate. Ulterior, în septembrie 2019, atunci când au intrat din nou proiecte de acest fel în ședința de CL, liberalii au refuzat din start să facă parte măcar din comisia de numărare a voturilor. Atunci, liberalii nu au făcut nicio propunere la proiectele înscrise pe ordinea de zi, fiind lăsați doar Ana Maria Dimitriu și Neculai Tănase să bată câmpii pe marginea unui proiect anterior, care deja se discutase. Aceasta fiind situația, propuneri de nume liberale au fost făcute inclusiv de către grupul PSD de atunci, iar grupul PNL a părăsit ședința.
Una peste alta, votul de ieri a ținut pe loc alte proiecte pentru municipiu, dat fiind că, organizată, viceprimarul Dimitriu a decis ca procedura să aibă loc înainte de orice. Aceasta în ciuda faptului că primarul municipiului a solicitat ca totuși votul să aibă loc la finalul ședinței. „Haideți să continuăm cu celelalte proiecte propuse pe ordinea de zi… procedura de vot durează foarte mult și consider că este mai simplu să parcurgem ordinea de zi”, a subliniat Cristi Misăilă. Iar Dimitriu, deși a admis că durează mult, a scos din… buzunar o explicație: „Mai bine luăm pauză acum, la început, că suntem și mai odihniți, știți…”. Ei, dar nu știm noi cât sunt unii de odihniți? Știm. Așa că totul a fost pus pauză, pauză care a durat peste o oră, pentru ca mai apoi să se ia din nou o scurtă pauză, ședința fiind reluată după mai bine de două ore. Și, pentru că era cumva așteptată mișcarea grupului PNL și USR PLUS, social democratul Mihai Nedelcu a anunțat că „grupul PSD nu participă la această mascaradă”, drept pentru care votul pe proiectele în integralitatea lor a fost dat doar de majoritari.